Sporni penal za Džekin Fenerbahče u 94. minuti digao turski fudbal na noge: Zar vas nije sram?

Fudbaleri Fenerbahčea su u 27. kolu turske Superlige pobijedili Kasimpaše rezultatom 2:1 i to zahvaljujući kontroverznom jedanaestercu koji je dosuđen u 94. minuti susreta. Jedan nogometaš gostiju je navodno igrao rukom, a glavni sudija meča Cihan Aydın je nakon konsultacije sa VAR tehnologijom i pregledavanjem snimka dosudio penal za domaće.

Belgijski fudbaler Michy Batshuayi je izveo penal, golman Kasimpaše je odbranio, a lopta se vratila bivšem napadaču Chelseaja koji je pospremio u mrežu za konačnih 2:1 i povratak na prvo mjesto na tabeli.

Fener je prvi na tabeli sa 70 bodova iz 27 odigranih utakmica, bodom više od Galatasarayja koji ima i utakmicu manje dok je Kasimpaša peta sa 39 bodova.

Nakon meča oglasili su se i iz najvećeg rivala Galatasarayja koji su žestoko kritikovali pomenutog arbitra zbog jedanaesterca.

“Nema ruke na snimku, ali ima prljave ruke koja je dosudila penal. Zar vas nije sram?”, pitali su se iz turskog giganta na zvaničnom Twitter profilu.

Inače, bosanskohercegovački fudbalski reprezentativac Rade Krunić izviždan je od strane navijača Fenerbahčea na jučerašnjoj utakmici protiv Kasimpase. Krunić je igru napustio nakon tačno sat igre i to uz ogromne zvižduke domaćih pristalica, a zamijenio ga je Poljak Sebastian Szymanski.

Trener Fenerbahčea Ismail Kartal je nakon utakmice komentarisao nastup bosanskohercegovačkog veznjaka istakavši da on može bolje od ovoga.

“Ovo nije Krunić, on može bolje od ovoga, ima problem jer nije sa nama od početka sezone te se još nije prilagodio našoj igri. Bit će uskoro bolji Krunić”, rekao je Kartal.

Naš veznjak je u Fener stigao ove zime i to iz Milana na posudbu, no turski klub će na kraju sezone otkupiti njegov ugovor.

Dosad je odigrao devet utakmica za Fenerbahče u turskoj Superligi i tamošnjem Kupu te je uspio upisati samo asistenciju.

Ranije je još nastupao za Sutjesku iz Foče gdje je i počeo karijeru, Donji Srem, Veronu, Borac Čačak te Empoli odakle je i prešao u Milan – prenosi Klix.

Za reprezentaciju Bosne i Hercegovine je odigrao 32 utakmice i postigao četiri pogotka.

Pogledajte isječke sa meča.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.