Sportski direktor Bayern Munchena Hasan Salihamidžić poslao veoma snažu poruku u vezi Lane Pudar

Hasan Salihamidžić pohvalio je najbolju bh. plivačicu Lanu Pudar, rekavši da je mlada Mostarka primjer zašto se djeci u BiH moraju omogućiti uslovi za bavljenje sportom.

Legendarni fudbaler Bayerna i bivši reprezentativac BiH podsjetio je da imamo sjajnu plivačicu Lanu Pudar, te da trebamo biti ponosni njenim zalaganjem i radom.

“Ostvarila je puno uspjeha. Mislim da je važno da našoj djeci omogućimo uslove da mogu da se razviju i da rade. Nedostaju nam uslovi. Možda upravo tu politika može da bude uz nas i da stvori uslove našoj djeci da rade. Velike uspjehe je ostvarila i mnogo zlatnih medalja”, objašnjava Salihamidžić.

Šta sportske i institucionalne strukture moraju promijeniti kada je riječ o bh. sportskom mentalitetu, po uzoru na njemački koji je nekako uvijek pokazivao da uspješnost?

“Uvijek smo bili kreativni i imamo dobre ideje, poznati smo po tome da imamo velike talente, ne samo u fudbalu, nego mnogim drugim sportovima. Sve polazi od uslova”

Sportski direktor Bayern Munchena i bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine Hasan Salihamidžić ekskluzivno je govorio za N1 o brojnim temama. Salihamidžić se odgovarao na pitanja o Nogometnom savezu BiH, Ivaylu Petevu, ali spominjao i bivše kolege iz reprezenatacije, ali i Vahida Halilhodžića.

Hasana Salihamidžića zateklo je pitanje da li bi prihvatio poziv iz Nogometnog saveza BiH, odnosno da li bi preuzeo neku od funkcija.

“O tome nisam razmišljao. Zato što imam svoj posao sada. Nisam o tome stvarno razmišljao. Možda ste me sada na krivoj nozi uhvatili”

Salihamidžić je nastavio da BiH ima mnogo stručnjaka koji su igrali zajedno sa njim u reprezentaciji, te da bi se čelni ljudi saveza trebali savjetovati sa bivši reprezentativcima.

“Baljić, Bolić, Glavaš, Konjić… Za naš fudbal je važno da se savjetujemo sa njima. Imali su velike karijere i vrlo je važno da se s njima savjetujemo i to bi bilo dobro za bh. fudbal”.

Na piranje da li su lideri krovne kuće bh. nogometa ikada tražili savjet od Hasana Salihamidžića, bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine kratko odgovara:

“Ne”.

Pogledajte snimak.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.