Sramna krađa u Medakovu kod Tešnja!

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u šest slučajeva.

U navedenim događajima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Dana 01.06.2022.godine, u vremenu od 07,30 do 14,15 sati, u ulici Talića brdo, izvršeno je krivično djelo “Teška krađa” u stan vlasništvo G.D. iz Zenice, kojom prilikom je otuđen određeni iznos novca i jedan ručni sat. Izvršen uviđaj od strane uviđajne ekipe Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Dana 01.06.2022.godine, u 08,30 sati Policijskoj stanici Kakanj je prijavljeno krivično djelo “Krađa” iz pomoćnog objekta lociranog u ulici Alije Izetbegovića, kojom prilikom je otuđena jedna muzička mikseta vlasništvo D.R. iz Kaknja. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Dana 01.06.2022.godine u 14.35 sati prijavljeno je krivično djelo “Krađa”, 47 komada metalnih profila sa dva dalekovodna stuba u mjestu Bijelo polje, vlasništvo Javnog preduzeća Elektroprivreda BiH. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Dana 01.06.2022.godine u 18.00 sati, u mjestu Čatići od strane policijskih službenika Policijske stanice Kakanj kontrolisano je putničko motorno vozilo marke “Peugeot” kojim je upravljao B.A. iz Visokog kod kojeg je prilikom pregleda pronađeno jedno pakovanje praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “speed”. Lice lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje, te je zavedena kriminalistička obrada uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Dana 01.06.2022.godine u 15,45 sati, od strane E.A. iz Tešnja prijavljeno je krivično djelo “Krađa” iz njegovog pomoćnog objekta u mjestu Medakovo, kojom prilikom je otuđena određena količina poljoprivrednog alata i mašina.

Rad na dokumentovanju predmetnog krivičnog djela su nastavili istražitelji Policijske stanice Tešanj uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.