Srbijanski glumac Nikola Kojo poslao je veoma snažne ali i jasne poruke iz Sarajeva: “Volio bih da u Srbiji kultura postane važna kao što je ovdje”

Srbijanski glumac Nikola Kojo osvojio je na Sarajevo film festivalu nagradu Srce Sarajeva za najbolji scenario sa Bobanom Jevtićem i režiju mini-serije “Čudne ljubavi”.

Nakon dodjele, proslavljeni glumac za Kurir je otkrio da će ova slatka komedija, nastala u produkciji “Fajerflaja” i Telekoma Srbije, možda dobiti nastavak.

Dok s nestrpljenjem zajedno s publikom čeka premijeru serije “U klinču”, koja će se od 29. avgusta emitovati na RTS, otkriva da uskoro kreće da radi drugu sezonu “Crne svadbe”.

Koliko vam znači ova nagrada?

– Ne doživljavam je samo kao svoju već kao nagradu cijelom timu.

Sve je rađeno sa mnogo ljubavi i neki ljudi su želeli da sami dođu na snimanje, besplatno da se pojave u nekim scenama.

Energija je bila toliko dobra da nije moglo da ispadne loše. Hvala svim kolegama i Sarajevu jer su prepoznali smijeh kao nešto što nam fali.

Glumačka nagrada otišla je posthumno Mustafi Nadareviću, a za najbolju komediju žiri je nagradio “Advokado”. Da li ste razočarani?

– Presretan sam. Nagradu za Zvezdu u usponu dobio je i Jovan Jovanović. Nagrađena je ekipa “Crne svadbe” i moj kolega Slavko Štimac.

Serije iz Srbije dobile su šest ili sedam nagrada, pa mogu da budem zadovoljan. Naravno, da ovo sve posebno imponuje jer su to bili glasovi i nagrade mojih kolega.

Najteže je uraditi komediju. Da li ćete snimati nešto novo ili će “Čudne ljubavi” dobiti nastavak?

– Ima nagovještaja da će se “Čudne ljubavi” nastaviti i da će se raditi kao specijal za neke druge praznike. Trenutno pišem još nešto, o čemu ne bih govorio dok se ne ostvari.

Publika će na SFF videti i seriju “U klinču”. Opet ste radili s Brankom Katić?

– Nismo dugo imali neku seriju koja je namijenjena mladima. Poslije mnogo godina sarađujem s Brankom, ali kvalitet ovoj seriji daće neki novi mladi ljudi, s kojima prvi put radim.

Na festivalu će biti prikazan i slovenački film “Jahači”, koji sam snimao prije tri godine.

Kakvi su vam planovi sa “Žikinom dinastijom”?

– Priprema se. Odloženo je snimanje za zimu.

Kako ste odlučili da stanete iza kamere?

– Malo se zna, ali ja sam kalio zanat režirajući više od sto reklamnih spotova. Film “Stado” je bio moj prvijenac. Režija je prirodni slijed za glumca koji ima ovako veliku kilometražu.

Da li je moguće da i Srbija ima veliki festival kao što je ovaj u Sarajevu?

– Volio bih da kultura u Srbiji postane važna kao što je u Sarajevu. Ne mora da bude kod nas sve ovako bogato. Lijepo bi bilo da imamo jedan ovakav festival.

Krećete uskoro da radite nastavak “Crne svadbe”?

– Ne smijem ništa da vam kažem o nastavku. Znam da se bliži snimanje, a tek će mi ovih dana stići scenario.

Leave your vote

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.