Status ekonomskog stučnjaka Faruka Hadžića širi se Facebookom: “Trenutne poplave su pokazale da je jedan od najvećih problema izostanak bilo kakve reakcije na upozorenja struke”

Ekonomski stručnjak Faruk Hadžić oglasio se statusom na Facebooku koji prenosimo u cijelosti.

“Nevezano za trenutne poplave, ali i one su pokazale, da je jedan od najvećih problema našeg društva i države izostanak bilo kakve reakcije na upozorenja struke u bilo kojoj oblasti.

Kolega Nedim Sladić je prije nekoliko dana upozoravao da će biti bujice i da će lokalno pasti i 200 litara vode na m2. Da li je ga je neko poslušao, ili smo samo to registrovali kao “još jednu vremensku prognozu” za javnost? Da li smo imali dovoljno vremena da ublažimo posljedice, vi zaključite.

Slično je i kada se upozorava i za negativne posljedice iseljavanja, nedovoljnog ekonomskog napretka, provođenja loših zakonskih rješenja ili pomoći građanima i radnicima u vremenu rastućih poskupljenja. To se tumači kao “još jedno u nizu prepadanja javnosti” i nastavlja se sve po starom.

Kada jednog dana do toga dođe, a nadam se da nikada neće, opet ćemo se baviti isključivo saniranjem posljedica, umjesto da smo na vrijeme krenuli sa pripremama i spremno dočekali ono što nam dolazi”, navodi Hadžić.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.