Stigao i Milorad Dodik: Recep Tayyip Erdogan u Sarajevu na sastanku sa Predsjedništvom BiH

Posljednje Vijesti

Sastanak članova Predsjedništva Bosne i Hercegovine sa turskim predsjednikom Recepom Tayyipom Erdoganom održava se u zgradi Predsjedništva, a njemu prisustvuje i Milorad Dodik.

Erdogana je ispred zgrade, uz sve vojne počasti i intoniranje himni obje države, dočekao predsjedavajući Predsjedništva Željko Komšić, a zatim im se na fotografisanju pridružio i Šefik Džaferović.

Nakon sastanka i radne večere predviđena je konferencija za novinare.

Dodik je ranije tvrdio kako bojkotuje rad Predsjedništva, a za ovo kršenje odluke Narodne skupštine RS da se ne učestvuje u radu državnih institucija, pokušao je pronaći alibi u opoziciji.

Nakon toga se nekoliko članova opozicije oglasilo, među kojima je i lider SDS-a Mirko Šarović, vodeće opozicione stranke, koji je kazao da ne podržava Dodikov potez i kršenje odluka NSRS, te da on na njegovom mjestu ne bi išao na sastanak.

Lider PDP-a Branislav Borenović ranije je kazao kako je Dodik telefonski obavijestio da će se sastati sa Erdoganom.

Erdogan je danas stigao u BiH u zvaničnu posjetu. Turski predsjednik prisustvovao je i vjenčanju kćerke Bakira i Sebije Izetbegović. Nakon toga, uz vojne počasti, Komšić i Džaferović dočekali su lidera Turske ispred zgrade Predsjedništva. Dom. Dodik tada nije bio prisutan, ali je stigao na sastanak.

Leave your vote