Stigla vrlo direktna poruka za Milorada Dodika tokom gostovanja na Face televiziji: “Bijesan je”, tvrdi Ivana Marić

Politička analitičarka Ivana Marić, komentirajući politički haos u Bosni i Hercegovini, poručuje da sve izgleda “kao da smo ukleti”. Gostovala je u Bosanskom Vjestniku na Face televiziji. “Taman krenemo malo naprijed, a nešto nas spriječi! Dodikov bijes je usmjeren prema Amerikancima; nije bijesan na koalicione partnere. Ne možemo ništa dobiti nasilu; narod u RS-u treba shvatiti da je Dodik loš po njih!”, poručila je Marić.

Na sastanku lidera stranaka koje čine koaliciju na državnom nivou, Dodik je na platformi X objavio gnusne uvrede na račun Predraga Kojovića iz Naše stranke, koji je također bio prisutan na sastanku.

“On tako komunicira i mi s time imamo problem. On je shvatio da narod takvoj retorici kliče. Dodik je bijesan jer vidi da nema lakog izlaza iz situacije kao nekad. Sve je agresivniji jer slabi; želi se izvući, pa vrijeđa i psuje! Ruši se Dodikov svijet, a nema jake alternative. Svađaju se i teško mu je održati vlast. Stvorio je sebi previše neprijatelja i zna da mu niko neće pomoći”, pojašnjava Marić.

Marić smatra da nam je Inzko napravio veliki problem sa Zakonom o negiranju genocida. Zakon je, kako kaže, loše napisan i ne mogu se kazniti negatori.

“Dodika su dobro nasavjetovali! On provocira jer ga je dobro iščitao. Zakon je samo pravna začkoljica koja nam otežava.”

Marić smatra da Dodik nema aspiracije za otcjepljenjem i da mu to ne bi odgovaralo, kao što ni Čoviću ne bi odgovarao treći entitet.

Kompletan razgovor pogledajte na videu ispod.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.