Stranka za BiH žestoko o pismu Dodika Orbanu: Njegovi stavovi predstavljaju neviđenu islamofobiju i antisemitizam

Milorad Dodik, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, 16. maja poslao je pismo mađarskom premijeru Viktoru Orbanu kako bi mu čestitao na izbornoj pobjedi.

Lider SNSD-a je u pismu Orbanu naglasio da je njegova izborna pobjeda “velika i za Srbe iz Republike Srpske”, te posebno naglasio da je zadovoljan Orbanovim stavovima.

“Slažem se s tobom da Evropa time što je izabrala odabrane imigracije ide ka vlastitom samoubistvu svoje energetske bezbijednosti i ekonomskog prosperiteta.

Odobrenim imigracijama, Evropa radi i na ukidanu svoje biološke budućnosti zasnovane na hrišćanskim vrijednostima i načelima.

Divimo se Tvojoj hrabtosti i odlučnosti da Mađarska pruža podršku multilateralnim organizacijama čiji je član samo u onoj mjeri u kojoj to ne šteti mađarskom narodu i njegovoj budućnosti.

Mađarska je prepoznala da je pravi način biološkog obnavljanja nacije vlastiti pojačani natalitet, a ne uvoz ljudi s drugih područja, iz drugih kultura, civilizacija i nehrišćanske vjere.

RS prepoznaje te vrijednosti kao svoje i u granicama svoje mogućnosti također primjenjuje ‘mađarski model’ podrške porodici”, navodi se, između ostalog, u pismo koje je napisao Milorad Dodik.

Kako nazvati ovakve izlive mržnje nego čistim fašizmom.

Dodik ovim iskazuje direktnu netrpeljivost prema pripadnicima svih ostalih religija osim prema hrišćanima.

Njegovi stavovi nedvosmisleno predstavljaju neviđenu islamofobiju i antisemitizam, iako živi u državi koja je vjekovima bila dom jevrejima, muslimanima, katolicima, pravoslavcima i svim drugim ljudima bez obzira na vjersko opredjeljenje, navodi se u saopćenju.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.