Strašni udesi u BiH u kratkom razmaku: U dvije saobraćajne nesreće pet osoba povrijeđeno kod Donjeg Vakufa i Novog Travnika

Pet osoba je povrijeđeno u dvije saobraćajne nesreće koje su se jutros dogodile na magistralnim putevima na području Donjeg Vakufa i Novog Travnika. Oglasili su se iz policije, a vozačima se savjetuje da vožnju prilagode uslovima na putu.

Glasnogovornik Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona Hasan Hodžić je kazao da su se u veoma kratkom roku dogodile dvije saobraćajne nesreće.

Jedan udes se dogodio prema planinskom prevoju Komar, a drugi prema prevoju Rostovo.

Na Komaru je oko 10 sati došlo do slijetanja jednog vozila sa kolovoza, a u ovoj saobraćajnoj nesreći povrijeđen je vozač Audija koji je prevezen u Kantonalnu bolnicu Travnik na ukazivanje pomoći.

Druga saobraćajna nesreća se dogodila u mjestu Ramljaci na putu prema planinskom prevoju Rostovo te su u njoj učestvovala dva putnička motorna vozila.

U sudaru Citroena i Hyundai-a povrijeđene su četiri osobe te stepen povreda još nije poznat, dok se saobraćaj odvija alternativnin pravcima.

Vozačima se savjetuje da vožnju prilagode uslovima na putu.

ČITAJTE I OVO: Šokantan slučaj: Ubio majku i ženu pa sebe. Ulica u blokadi, stižu detalji stravičnog zločina u Velikoj Gorici

Stanje na cestama 29. 12. 2023. u 11 : 40 sati

Prohodnost puteva u Bosni i Hercegovini je dobra i saobraća se po suhom ili vlažnom kolovozu. Magla se zadržala na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, a posebno izdvajamo šire područje: Zenice, Visokog, Tuzle i Gračanice.

Zbog učestalih odrona izdvajamo puteve: Srbljani-Bosanska Krupa, Turbe-Karanovac, Sarajevo-Foča, Crna Rijeka-Jajce, Bugojno-Kupres i Novi Travnik-Bugojno.

Aktuelni su radovi na magistralnim putevima: Jablanica-Mostar (most Begića i Begovića), Čevljanovići-Nišići i Ključ-Sanski Most (na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka). Na mjestima izvođenja radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Radovi na redovnom održavanju rasvjete u tunelu Čaklovići na magistralnom putu Tuzla-Kalesija izvode se u noćnim satima (23-05 sati) a za to vrijeme vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom. U danima praznika i vikenda neće biti radova.

Pojačan je promet vozila na ulazu u našu zemlju na graničnim prelazima Gradina i Bosanski Brod, a na graničnom prelazu Bosanska Gradiška u oba smjera.

Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja za putnička vozila nisu duža od 30 minuta.

Apelujemo na vozače da voze opreznije, da obavezno drže odstojanje između vozila i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.