Supruga Tome Zdravkovića: “Bio je očajan kad je Silvana poginula” Film “Toma” prikazan na hrvatskoj televiziji, mnogi gledaoci priznaju da ih je rasplakao,

Film Toma je sinoć prikazan na hrvatskoj Novoj TV, a brojni gledaoci na društvenim mrežama priznaju da ih je rasplakao.

Toma Zdravković bio je najpoznatiji jugoslavenski boem, a o njemu su ispričane brojne urbane legende poput onih da je nepoznatim ljudima dijelio novac te da je do kraja života, iako oženjen drugom ženom, bio zaljubljen u Silvanu Armenulić.

Kao što je to u filmu i prikazano, Silvana Armenulić, tada velika zvijezda, pomogla je mladom Zdravkoviću da napravi prve prave muzičke korake.

On se na početku njihovog poznanstva fatalno zaljubio u nju, ali se ona uskoro udala za poznatog tenisača Radmila Armenulića.

O odnosu Tome i Silvane jednom je prilikom progovorila i njegova supruga Gordana

“Znam da ju je jako volio, ali s obzirom na to da se moj suprug lako zaljubljivao, pretpostavljam da je bio zaljubljen i da je to ostala jedna njegova neostvarena ljubav koja je postala prijateljstvo.

Ona je u to vrijeme za njega bila nedostižna, a pomogla mu je. Nikada nije imao hrabrosti ni da joj kaže da je voli.

Kada je poginula, on je bio očajan. Ja se sjećam kad sam toga dana došla kući, mislim da je Lepa Lukić javila… On je bio očajan.

Nikada ga nisam vidjela takvog. Mislim da je to nešto što Toma nikada nije priznao nikome, nego samo sebi”, rekla je Gordana.

Njen život s Tomom nije bio lagan.

“U početku je bilo veoma konfuzno. Imala sam 25 godina kada smo se upoznali, a on je bio 12 godina stariji. Bio je oformljena osoba, morala sam to prihvatiti. Nisam ga htjela mijenjati. Morala sam se uklopiti u njegov život”, rekla je tada – prenosi Index,

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.