Supružnici Senka i Almir Kurt oduševili u Centralnom Dnevniku sa Senadom Hadžifejzovićem: “Svega imamo osim zdravlja, živaca i para… evo već godinama”

Ugledna bh. novinarka Senka Kurt i njen muž “inovativni multipraktik”, dizajner, društveni komentator i glumac Almir Kurt večeras su u Centralnom dnevniku sa Senadom Hadžifejzovićem dali svoje viđenje aktuelne situacije u Bosni i Hercegovini i to na vrlo zanimljiv način. Hadžifejzović: „CD završava bračni par Kurt. To nam treba – vukovi u novinarstvu. Senka Kurt vam to narodski, jednostavno objašnjava – šta nam se dešava, šta nam valja činiti. Kugla još direktnije i kraće.“

Senka je gostovala u rubrici CKSK, a Almir je govorio u svojoj redovnoj rubrici CIA. U nastavku vam prenosimo i snimke i šta su tačno poručili iz porodice Kurt bh. javnosti i dijaspori.

Senka Kurt raskrinkala političku farsu u postdejtonskoj BiH: „Strateški nas iscrpljuju dok ne odustanemo!“

Kurt: „Svega imamo osim zdravlja, živaca i para… evo već godinama. Možete li se sjetiti makar jednog dana u ovom postdejtonskom životu kad niste bili zabrinuti…?

Zbog upisa u školu, javljanja na konkurse za posao, kašnjenja plaća, nepotvrđenih zdravstvenih knjižica, ubojstava na ulici, u tramvaju, femicida pred očima cijelog svijeta, nepravde koja nam diše za vratom kao smrt…

…a onda da i ne spominjemo kako smo svakoga dana namjerno, ciljano, strateški prepadani. I isprepadani. Od naših susjeda i komšija, od onih koji se ne mole istom Bogu kao mi ili se uopće ne mole, od onih čija je tradicija drugačija, od onih koji imaju drugačije seksualno opredjeljenje, od onih koji ne pripadaju našem stadu, od onih koji svoje stado nemaju…

Namjerno, ciljano i strateški, evo, već desetljećima truju nas kako ovdje ne možemo živjeti zajedno. Ko biva – nema zajedničke budućnosti za Srbe, Hrvate, Bošnjake i Ostale u Bosni i Hercegovini.

Zajedno živjeti ne moramo. Niko nas ne tjera niti treba da glumimo prijateljstva, kumstva, partnerstva, ali vala možemo kao ljudi, kao sav normalan svijet. Dobro jutro, dobar dan, kako ste…? Malo ljubaznosti i poneka lijepa riječ. Ko nas tjera da se grlimo i ljubimo?

Pa političari. Eto, pogledajte. Kad god se sretnu – bilo u Bakincima, u Mostaru, u Lukavici – padaju jedan drugom u zagrljaj pun laži, licemjerja, očaja. Čvrsto si stišću ruku, drže za laktove, sapliću i raspliću kao u Kozaračkom kolu. Onda se sakriju iza zatvorenih vrata. Popričaju, malo se i sporječkaju i izađu pred novinare.

Namjerno, ciljano i strateški – tu počinje arena suprotstavljenih ili pomirljivih stavova, pa se u nedogled nastavlja.

Njima, samo njima i nikome više odgovara ovo stanje. Oni, samo oni i niko više odgovorni su za ono što danas živimo”, poručila je između ostalog Senka Kurt.

Nakon političkog mitinga SNSD-a u Banjoj Luci usmjerenog protiv predstojećeg glasanja rezolucije o genocidu u Srebrenici, agent Kugla psihološki profilisao predsjednika RS – Milorada Dodika!

Hadžifejzović: „CD završava bračni par Kurt. To nam treba – vukovi u novinarstvu. Senka Kurt vam to narodski, jednostavno objašnjava – šta nam se dešava, šta nam valja činiti. Kugla još direktnije i kraće.“

Agent Kugla: „Dobar vam dan. Želim da pozdravim Aleksandra Vučića koji gleda ovaj prijenos u Beogradu! Veliki aplauz za Aleksandra Vučića… a može i jedan aplauz za ove koji nas gledaju u Sarajevu isto. E tako. Sve može. I tako smo i mi i Vučić gledali najnovije prijenose Milorada Dodika. Al’ ga prenosi – svaka mu čast. Prenesite mu da se više ne provaljuje. Nije više zabavno – postaje opasno…“

Pogledajte šta su poručili Almir i Senka Kurt na Face televiziji.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.