Svetlana Cenić brutalno poklopila Milorada Dodika, ali i “Trojku”: “Psovaču bih samo napomenula da nije sramota liječiti se, bez obzira kakva je bolest”

Ekonomski ekspert, ali i analitičarka političkih dešavanja Svetlana Cenić kratko se osvrnula na jučerašnja dešavanja u Konjicu. Oglasila se na Twitteru.

Kao što je poznato, u toku sastanka političkih lidera trojke, SNSD-a i HDZ-a došlo je do svađe između predsjednika RS-a Milorada Dodika i ministra odbrane Zukana Heleza, koja je zamalo eskalirala u fizički obračun, nakon što je Dodik opsovao genocid u Srebrenici.

Uprkos oštrim porukama predstavnika trojke nakon sastanka ostala je činjenica da je i nakon ovakvih riječi sastanak nastavljen, a napustio ga je samo Kemal Ademović.

-Da sam ja onako opsovala, crijeva bi mi razvukli duž cele države. Očito zarad koalicije sve može pod kapu. Psovaču bih samo napomenula da nije sramota liječiti se, bez obzira kakva je bolest, napisala je Cenić.

Ministar odbrane Zukan Helez je sinoć gostujući u vanrednom izdanju Centralnog dnevnika sa Senadom Hadžifejzovićem otkrio detalje iz Konjica.

Ministar tvrdi da je ušao u raspravu sa predsjednikom RS Miloradom Dodikom koji mu je uputio “blaže psovke” nakon toga diskusija se nastavila ali Dodik nije prestajao sa provokacijama.

Ministar Helez tvrdi da je Dodik tokom rasprave opsovao genocid u Srebrenici dok je Kemal Ademović govorio o njemu.

Helez je kazao da su ga u tom trenutku savladale emocije.

“Prošlo mi je kroz glavu sve, Srebrenica, Prijedor, moje Bugojno, oni golobradi mladići koje su pobili Škorpioni… I ja sam mu opsovao majku“. kazao je Helez.

Priznao je i da se htio fizički obračunati sa njim. Ministar Helez se izvinio na svom ponašanju i kazao da nije mogao da savlada emocije.

Helez je govorio i o Planu B koji spominjao i kazao da on znači da niko nikad više ne može da ugrozi teritorij BiH.

Kazao je i da je Dodik “gotov” kao i njegovi politički mentori Aleksandar Vučić i Vladmir Putin.

“Ustao sam i krenuo da se fizički obračunam sa Dodikom”, priznao je, ali dodao je da su ga spriječili.

“Dirnete li u granice moje države to je rat, to sam danas rekao. Dodik je na to šutio”, kazao je Helez.

“Dodik je svakoga prekidao, nikome nije dao da priča…

Kemal Ademović je odmah napustio sastanak, rekao da neće da se spušta na taj nivo i izašao.. Bilo je par psovki sa obje strane, ali smo se smirili. Čović je bio jako korektan, rekao je da je BiH njegova jedina domovina…

Dodik se nakon svađe smirio pa je postao čak i kooperativan i predložio nekoliko zaključaka”, otkrio je Helez.

Pogledajte gostovanje.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.