Svetomir kroz suze ispred Suda: “Došao sam iz Bijeljine da podržim, Dženan je dijete Bosne i Hercegovine, ovo je kraj svijeta”

Nakon izricanja oslobađajuće presude u predmetu Zijad Mutap i drugi, medijima i okupljenim u suzama se obratio Svetomir iz Bijeljine, a koji je jutros stigao u Sarajevo kako bi pružio podršku porodici Memić.

Oglasio se i Feraget.

“Moram sačuvati dostojanstvo bez obzira na razočarenje”, rekao je advokat porodice Memić Ifet Feraget nakon oslobađajuće presude u slučaju Mutap i drugi, ujedno podsjećajući na niz neodgovorenih pitanja.

“Jedino sa čime se slažem sa sudijom Brankom Perićem je da ovo nikad nismo imali u pravosuđu. Ali, u ovakvom pravosuđu ovo se moralo desiti. Reći ću vam nešto što nikad nisam. Prije nego je Perić preuzeo slučaj pitao me da li je jedna od kantonalnih tužiteljica učestvovala u zataškavanju ubistva Memića.

Rekao sam da jeste i dao mu dokaze. Radi se o tužiteljici koja je imala priliku da da zaštitu dvojici svjedoka koji su mogli otkriti vrlo značajne informacije vezane za montiranje optužnice kantonalnog tužilaštva”, prisjeća se Feraget.

Svetomir se emotivno obratio.

“Došao sam iz Bijeljine da podržim i nadao sam se istini i pravdi. Od ovog nema ništa, ljudi.

Još nam je samo preostalo da kažu da je Dženan sam sebe ubio i da više nema suđenja, više nema ništa da slažu.

Ovo je kraj svijeta – da mi u svojoj lijepoj Bosni i Hercegovini imamo to da nas sudije gledaju u oči i lažu takve stvari.

U Bosni nema mira dok ne bude revolucije! Revolucija će donijeti mir svima nama!

Kad će to biti? Ja to neću doživjeti”, rekao je Svetomir u suzama – prenosi N1.

Dodao je – Dženan je dijete cijele Bosne i Hercegovine.

Oslobađajuća presuda

Podsjetimo, Sudsko vijeće Suda BiH kojim je predsjedavao Branko Perić oslobodio je optuženog Zijada Mutapa, Alisu Ramić, Hasana Dupovca, Josipa Barića i Muamera Ožegovića.

Oni su se, između ostalog, teretili da su djelovali kao organizirana kriminalna grupa s ciljem prikrivanja dokaza o načinu na koji je Dženan Memić zadobio teške tjelesne povrede opasne po život 8.2.2016. godine, uslijed kojih povreda je preminuo.

Pogledajte šta je poručio Svetomir.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.