Svi bruje o tome šta je uradio Ivaylo Petev gostujući kod Hadžifejzovića: Pogledajte, nije se libio mnoge stvari reći javno!

Bivši selektor Bosne i Hercegovine Ivaylo Petev gostovao je večeras u Centralnom dnevniku kod Senada Hadžifejzovića, a u jednom trenutku tokom intervjua je i pustio suzu.

Društvene mreže su se “užarile” nakon njegovog gostovanja. Svi bruje o tome šta je ispričao. Bio je vrlo emitoivan.

U emisiji je odgovarao na brojna pitanja te je odmah na početku rekao da ne zna razlog zbog čega je smijenjen.

“Idem gord i kao junak odavde. Ponosan s onim što smo napravili. Znate i sami šta je bilo na početku. Borio sam se kao lav da promijenim tu sliku koja je tada bila.

Mislim da sam zajedno s igračima napravio fantastičnu atmosferu i zbog toga je došlo do rezultata. Doživio sam da dva puta vidim Zenicu punu kao nekad, da je sve gorjelo tamo i ponosan sam”, rekao je Petev na početku razgovora.

Bio je iznenađen zbog odluke da mu Nogometni savez BiH neće produžiti ugovor.

“Ostvario sam cilj sa sportske strane i to nije do mene. Tako su odlučili i nije mi prvi put. Prije deset godina sam bio tužan kad mi se to prvi put desilo. Sada već nije prvi put i iskusniji sam dosta. S predsjednikom sam pričao. On mi je javio da se neće produžiti ugovor.

Rekao mi je ono što je rekao i na konferenciji za medije – da će tražiti novog selektora, s novom energijom. Šta ću ga pitati zašto? Odluka je odluka. Neću to komentarisati”, dodao je.

Smatra da je BiH dobro odigrala u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, ali da je nedostajalo bodova.

“Imali smo manje timova u grupi u kojoj je bio i svjetski prvak. Međutim, niko nas nije nadigrao. Orsato je na Grbavici nama dva penala trebao dosuditi, a u Kazahstanu smo primili nesretan gol. Uništili smo Ukrajinu u gostima i napravili smo puno dobrih stvari.

Potom smo uspjeli smo uzeti Ligu nacija. Rekao sam nakon kvalifikacija da smo napravili dobar temelj i bio sam siguran da ćemo uspjeti. Zato sam trpio sve kritike”, istakao je Bugarin.

Nije želio puno pričati o tome da li je predsjednik Saveza Vico Zeljković ili neko od čelnika utjecao na njegove odluke što se tiče poziva igračima.

“Nije bilo toga. Ne može to kod mene”, kategorički je rekao Petev pa dodao:

“Zbog igrača sam odbio četiri ponude u trenucima dok sam čekao da mi Savez produži ugovor. Jedna od njih je bila osam puta bolja od onoga što sam imao na klupi BiH.”

Za kraj razgovora kratko je prokomentarisao i svog nasljednika Faruka Hadžibegića.

“Iskreno, ne znam ga puno. Stariji je od mene i znam da je bio vrhunski igrač. Kapa do poda za to, a nisam bio upoznat s trenerskom karijerom. Znam da je bio u Francuskoj i Alžiru, želim mu puno sreće i da Bog da se BiH plasirala na Evropsko prvenstvo”, poručio je Petev.

Pogledajte cijelo gostovanje.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.