Svjetski poznati fudbaler Sadio Mane oduševljava javnost: Brojnim velikodušnim potezima preporodio svoje rodno selo u Senegalu

Liverpoolov napadač Sadio Mane (30) brojnim velikodušnim gestama preporodio je svoje rodno selo iz djetinjstva Bambali koje se nalazi na jugu Senegala.

Napadač koji ovog ljeta prelazi iz Liverpoola u Bayern u transferu vrijednom 40 miliona eura vratio se ovog mjeseca u svoju domovinu kako bi učestvovao u humanitarnoj utakmici zajedno s El Hadji Dioufom i Papissom Cisseom.

Uvijek je održavao čvrst odnos s Bambalijem i 2.000 stanovnika koji tamo žive – prenosi Klix.

U prošlosti je donirao značajne svote novca za poboljšanje uvjeta u selu, uključujući iznos od 580.000 eura za izgradnju nove bolnice u njegovom rodnom mjestu.

A nakon što je prethodno donirao 230.000 eura za izgradnju nove srednje škole, Mane je navodno izgradio benzinsku pumpu i poštu kako bi pomogao mještanima.

U aprilu 2018. godine donirao je 230.000 eura kako bi sljedeća generacija djece u Bambaliju imala novu srednju školu koja će im pružiti priliku da napreduju u životu.

Kada ga je novinar britanskog The Telegrapha upitao o izgradnji škole za mlađu generaciju, zatražio je da se to izostavi iz intervju, dodajući: “Ne radim to zbog publiciteta”.

Mane je definitivno primjer kako se jedan sportista treba ponašati i u kojoj mjeri treba biti društveno odgovoran.

Leave your vote

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.