in ,

Tanja Topić nakon napada Dodika i Senad Hadžifejzović poslije pokušaja upada, o pritiscima na medije: “Moramo se oduprijeti zajedno. Čuvajte se i budite dobri”

Doktorantica na Fakultetu političkih nauka Tanja Topić i voditeljica Ureda “Friedrich Ebert Stiftung” u Banja Luci u gostovanju na Face TV Senada Hadžifejzovića je rekla da su brojni građani reagirali na napade na nju tek nakon 25 godina

Ugledna novinarka i politička analitičarka koja se posljednih dana našla na udaru Milorada Dodika gostovala je večeras u Centralnom dnevniku Senada Hadžifejzovića.

Doktorantica na Fakultetu političkih nauka Tanja Topić i voditeljica Ureda “Friedrich Ebert Stiftung” u Banja Luci u gostovanju na Face TV je rekla da su brojni građani reagirali na napade na nju tek nakon 25 godina, jer su se tek sada identificirali s njom zato što su dirnuli i u njenu porodicu.

“Teško se obraniti od vlasti. Oni daju zeleno svjetlo izvršiocima. Malo ko od nas ima povjerenje u institucije koje nas mogu obraniti, a to su pravosuđe,tužilaštva,policija…

Ipak se neke stvari mijenjaju, možda možemo da se odbranimo ako zajednički pokušamo!

Oni ne napadaju argumentima, jer lično blate, vrijeđaju.To diže emociju koja izaziva reakciju.

To daje nekom činu legitimitet, mi možemo reagirati, jer se može desiti nasilje od strane i nas, aludirajući na sve one koji govore istinu.

Oni su opasni, koriste sve kanale.

Postoje dva nivoa prijetnji, a to su one koje dolaze od onih koji nose državne funkcije i onih iz državnih institucija.

Stravičan govor mržnje sakriven je i iza onih anonimnih.

Proces traje, mi se moramo njemu oduprijeti, asocirajući na borbu protiv gušenja slobode govora”, istakla je Topić kojoj je Hadžifejzović poručio da se čuva, dok je i ona njemu zaželjela svako dobro, aludirajući na događanja koja su obilježila ovu noć na Face TV ispred zgrade “Bosmala” gdje se i nalazi Redakcija ove televizije.

Pogledajte snimak.

Senad Hadžifejzović se kroz suze obratio građanima koji mu pružaju podršku ispred prostorija Face televizije: “Nećete nas obezglaviti”

Pogledajte emotivni trenutak: Kada je Senad Hadžifejzović izašao pred građane, nije mogao sakriti suze…