Tešanj i vrlo čudan slučaj: Umjesto mobitela, poslao mu čašu i plavu krpu

Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona podiglo je optužnicu protiv osobe inicijala J. H. (22) zbog krivičnog djela prevare. Optužnicu je u cijelosti potvrdio sudija za prethodno saslušanje Općinskog suda Tešanj.

Hasanbegović se tereti da je 1. jula 2021. godine na području Tešnja, s namjerom da sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist, lažnim prikazivanjem činjenica da želi razmjenu-kupovinu mobilnog telefona, doveo u zabludu S. I..

I to tako što je putem internet stranice www.olx.ba koristio profil pod imenom „Mobishop06“ i s njim se dogovorio o kupovini, odnosno razmjeni svog mobilnog telefona „Iphone 11 Pro“ za mobilni aparat marke „Samsung A12“ vrijednosti oko 350 KM i gotovine 500 KM.

Tako je S. I. vjerujući u dogovor, putem brze pošte „Euro Expres“ poslao paket u kojem je bio mobitel „Samsung A12“ i 500 KM na njegovu prijavljenu adresu sa profila „Mobishop06“.

Umjesto dogovorenog mobilnog telefona „Iphone 11 Pro“ Hasanbegović je S. I. putem iste brze pošte poslao jednu staklenu čašu i jednu plavu krpu.

– Nakon toga je prestao da se javlja na pozive S. I. i njegov broj telefona je blokirao. Na taj način prevario S. I. na iznos od oko 900 KM- navodi se u optužnici Tužilaštva ZDK.

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.