Teška saobraćajna nesreća dogodila se kod Tešnja: Sudar dva automobila i kamiona, ima povrijeđenih

Teška saobraćajna nesreća dogodila se u mjestu Karuše, kod Tešnja, u kojoj su povrijeđene dvije osobe. Kako nam je rečeno iz Operativnog centra MUP-a ZDK, u nesreći su sudjelovala tri automobila, dva putnička i jedno teretno.

“Povrijeđene su dvije osobe i prevezene na ukazivanje pomoći u bolnicu u Doboju – rečeno je nam je iz Operativnog centra MUP-a ZDK.

Kao saznajemo sa terena, osim policije i Hitne pomoći, na terenu su bili i vatrogasci.

Stanje na cestama 12.04.2024. u 18:00 sati

Izvještaj BIHAMK-a

Uvjeti za vožnju danas su povoljni, ali i dalje skrećemo pažnju na moguće odrone. Savjetujemo oprezniju vožnju i izbjegavanje rizičnih preticanja.

Na magistralnom putu Sarajevo-Foča, dionici Dobro Polje-Miljevina, vozila saobraćaju usporeno, jednom trakom.

Zbog oštećenja mosta na magistralnom putu Rogatica-Ustiprača obustavljen je saobraćaj za vozila preko 12 tona, dok ostala vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

Na magistralnim putevima Ključ-Sanski Most (na ulazu u Sanski Most) i Stolac-Neum (na ulazu u Neum) zbog radova, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznice.

U toku su radovi na izgradnji kružnog toka kod mjesta Kraševo na magistralnom putu Jelah-Doboj. Svakog dana osim nedjelje od 07 do 17 sati vozila saobraćaju usporeno, jednom trakom.

Radovi se izvode i na magistralnim putevima: Tarčin-Konjic (na dvije lokacije), Travnik-Donji Vakuf (Komar), Jablanica-Potoci (Donja Jablanica), Čevljanovići-Nišići i Bijeljina-Rača, kao i na kružnom toku na ulazu u Bosansku Gradišku, te na magistralnom putu M-5 na tranzitu u Sarajevu (Bistrik-Vraca). Na mjestima izvođenja radova postavljena je privremena saobraćajna signalizacija čije poštivanje je obavezno.

Pojačan je promet vozila i duga je kolona na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnom prelazu Bosanska Gradiška, a na graničnim prelazima Izačić i Velika Kladuša na ulazu u našu zemlju. Na ostalim graničnim prelazima putnička vozila ne čekaju duže od 30 minuta.

Zabranjen je saobraćaj za vozila preko 5 tona najveće dozvoljene mase na graničnom prelazu Karakaj (kod Zvornika). Teretna vozila preko 5 t preusmjeravaju se na granične prelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.