Teška saobraćajna nesreća na magistralnom putu M-17 u Šijama kod Tešnja, sudarili se kamion i automobil

Teška saobraćajna nesreća dogodila se na magistralnom putu M-17 Maglaj – Doboj, u mjestu Šije kod Tešnja.

U nesreći su učestvovala dva vozila, jedno putnički automobil i kamion, potvrđeno je za portal “Avaza”.

– U 12:25 došlo je do saobraćajne nesreće.

Jedno lice je usred zadobijenih povreda prevezeno u Opću bolnicu Tešanj, a nakon toga u Regionalnu bolnicu Doboj.

Na snazi je totalna obustava saobraćaja.

Uviđaj na licu terena vrše pripadnici Policijske stanice Tešanj. O svemu je upoznat i dežurni tužilac – rečeno je za portal “Avaza” iz Operativnog centra MUP-a ZDK.

VEZANI TEKST: Šije kod Tešnja, objavljeni su detalji strahovitog udesa: U sudaru učestvovalo vozilo u vlasništvu Oružanih snaga Bosne i Hercegovine

Stanje na cestama 10. 08. 2022. u 13 : 20 sati – podaci BIHAMK-a

Zbog saobraćajne nezgode koja se dogodila u mjestu Šije, na magistralnom putu M-17 Maglaj-Doboj, na snazi je obustava saobraćaja.

Zbog radova na izgradnji kružnog toka u blizini mjesta Bradina na magistralnom putu Tarčin-Konjic, u noćnim satima (od 22 do 06 sati), saobraća se naizmjenično jednom trakom, uz regulaciju semaforima. Tokom dana na ovoj dionici saobraća se dvosmjerno, bez zastoja.

U toku su radovi na vijaduktu Klopče na dionici autoputa A-1 Zenica sjever-Zenica jug, gdje se saobraća preticajnom trakom, dok su vozna i zaustavna traka zatvorene za saobraćaj.

Zbog radova na redovnom održavanju rasvjete u tunelima Sikola I i Sikola II, na magistralnom putu M-17 kod Maglaja, u noćnim satima (od 23 do 05 sati), saobraća se naizmjenično jednom trakom.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo magistralne puteve: Bihać-Bosanski Petrovac (dionici Ripač-Dubovsko), Žitomislići-Počitelj (Ševaš Njive) i Donji Vakuf-Travnik (Komar).

Na putu Rudo-granični prelaz Uvac zbog oštećenja mosta, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila maksimalnog osovinskog opterećenja preko 10 tona po osovini, dok je za ostala vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 km/h.

Saobraća se po mjestimično vlažnom kolovozu, a upozoravamo na učestale odrone.

Pojačan je promet vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prelazima Deleuša i Zupci. Na ostalim graničnim prelazima promet vozila povremeno je pojačan, ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta – javlja BIHAMK.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.