Tok meča Island – BiH: Loša partija fudbalske reprezentacije BiH u hladnom Reykjaviku u prvom poluvremenu

Fudbaleri Islanda i Bosne i Hercegovine večeras na stadionu Laugardalsvöllur u Reykjaviku igraju utakmicu 6. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Selektor Meho Kodro je u najavi rekao kako očekuje tešku utakmicu.

“Protivnika dobro poznajemo i znamo u kakvoj su situaciji, ali i mi smo u poziciji da moramo tražiti bodove i tako ćemo se postaviti.

Imamo ispred sebe dobru ekipu koja možda nije imala ni sreće u posljednjim utakmicama. Respektujemo ih, ali vjerujemo u naše sposobnosti i u pobjedu”, rekao je Kodro u najavi utakmice.

Reprezentacija BiH se nalazi na četvrtom mjestu na tabeli grupe J i večeras joj samo pobjeda igra budući da za drugim mjestom koje direktno vodi na Euro kasni četiri boda.

U dosadašnjih pet utakmica BiH je upisala dvije pobjede i tri poraza, a zbog lošeg starta kvalifikacija je smijenjen bivši selektor Faruk Hadžibegić.

Novi selektor Meho Kodro je nedavno u prvoj utakmici pobijedio Lihtenštajn, a sada se nada i drugom trijumfu za zahtjevnom gostovanju na Islandu.

Island je već izgubio sve šanse za plasman na Euro budući da su osvojili samo tri boda iz prethodnih pet utakmica. Uspjeli su rezultatom 7:0 pobijediti Lihtenštajn, dok su u svim ostalim utakmicama poraženi.

U prvom sastavu BiH su: Šehić, Kolašinac, Miličević, Hadžikadunić, Gazibegović, Hadžiahmetović, Tahirović, Krunić, Dedić, Demirović i Džeko.

Selektor Islanda Age Hareide se odlučio za formaciju 4-4-2, a u prvoj postavi su: Runarsson, Finnsson, Palsson, Hermannsson, Sampsted, Anderson, Willumsson, Traustason, Gudmundsson, Haraldsson i Oskarrsson – prenosi Klix.

Tok meča:

Igrači BiH kontrolisali su utakmicu u uvodnim minutama. S tribina se ori pjesma bh. navijača koja sigurno daje krila našim momcima.

Donbar kontranapad BiH u 11. minuti. Imali smo situaciju četiri na tri. Hadžiahmetović je uposlio Gazibegovića na desnoj strani, ali je naš bek loše centrirao pa je propala ova opasna situacija.

Prva solidna prilika za BiH u 16. minutu. Gazibegović je na desnoj strani ubacio za Hadžiahmetovića koji šutira ipak iznad gola.

Hadžiahmetović je ponovo šutirao u 20-oj i ponovo neprecizno. Sada je lopta otišal pored gola.

Nakon toga novi udarac i novi korner za BiH. Sada je pokušao Gazibegović, ali je golman bio siguran.

Prvi žuti karton na utakmici dobio je Hadžikadunić nakon što je nedozvoljeno zaustavio protivnika.

Velika šansa za Zmajeve u 44. minuti! Dedić je dobro ubacio, a lopta je došla do Hadžiahmetovića koji se loše snašao. Lopta se potom odbija do Demirovića koji je izblokiran u posljednji tren. Čini se da je mogao bolje reagovati.

Treba istaći da naši igrači igraju poprilično loše.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.