Trivić tvrdi: Amidžić je jučer izrekao besmislenu i nikad gluplju izjavu da s Bošnjacima postoji dogovor

Predsjednica Narodnog fronta (NF) Jelena Trivić komentarisala je jučerašnju izjavu državnog ministra finansija Srđana Amidžića koji je kazao da opozicija u bh. entitetu Republika Srpska (RS) ima dogovor s Bošnjacima. “Jučer je Srđan Amidžić, generalni sekretar SNSD-a, izrekao nikad gluplju i besmisleniju izjavu u kojoj kaže, citiram: ‘Poznat nam je dogovor opozicije i Bošnjaka, hoće da predaju Srebrenicu, Prijedor i Doboj'”, podsjetila je Trivić.

Ona pita o kakvom dogovoru opozicije i Bošnjaka priča Amidžić.

“Ako SDS kandiduje kandidata za gradonačelnika Prijedora i Doboja, a hoće, kako ti gradovi mogu pripasti Bošnjacima?! Ako sve srpske stranke zajedno kandiduju kandidata za načelnika Srebrenice, a hoće, kako će Srebrenica pripasti Bošnjacima?!”, pita Trivić.

Amidžiću je uputila poruku i podsjetila da će SNSD, kao i ostali, na izbore izaći u skladu sa Izbornim zakonom.

“Kolega Amidžiću, ako je žaba prevelika ili previše otrovna preporučujem vam da malo odahnete, dođete sebi, prestanete izmišljati gluposti i pred narod, bar jednom u životu kao SNSD izađete sa istinom.

ČITAJTE I OVO: Zlatko Lagumdžija otkrio detalje iz New Yorka: Imamo dva datuma za odluku o rezoluciji o Srebrenici. Danas je važan sastanak

ČITAJTE I OVO: Herojski čin vojnika Oružanih snaga BiH o kojem bruji država

Istina je da na izbore nećete izaći po Dodikovom Izbornom zakonu, te da ćete izaći po zakonu po kojem je CIK raspisala izbore. Bio bi red da to jasno saopštite i prestanete izmišljati gluposti”, poručila je Trivić.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.