Zlatko Lagumdžija otkrio detalje iz New Yorka: Imamo dva datuma za odluku o rezoluciji o Srebrenici. Danas je važan sastanak

Vijeće sigurnosti Ujedinjenih nacija u srijedu, 15. maja, održat će redovnu polugodišnju sjednicu o situaciju u Bosni i Hercegovini, a na kojoj bi, pored ostalog, trebalo da se govori i o predloženoj rezoluciji u Srebrenici. Međutim, pojedini mediji iz Srbije prenose da bi sjednica Vijeća sigurnosti UN-a, ipak, mogla biti zakazana za 22. maj.

Ukoliko se to ispostavi tačnim, to znači da će i sjednica Generalne skupštine UN-a, a koja je trebalo da bude održana u četvrtak, 16. maja, također biti odgođena.

Još nema zvaničnih informacija, ali su izvori kratko mogli potvrditi da bi novi datum mogao biti – naredna srijeda, 22. maj.

“Nemamo zvanične informacije, ali su sve prilike da će doći do novog pomjeranja datuma”, rekao je za portal Radiosarajevo.ba izvor iz Vlade FBiH.

Da bi dobili potpunu informaciju, kontaktirali su Zlatka Lagumdžiju, ambasadora BiH pri UN-u, koji je za portal Radiosarajevo.ba dao informaciju iz prve ruke, s obzirom na to da se nalazi trenutno u Americi.

“Datumima i “odgađanjima” se konstantno spekulira. 16. maj i 22. maj su radni mogući datumi tako da se ne može ništa odgoditi, jer još nije ništa ni zakazano.

ČITAJTE I OVO: Denis Bećirović se javio iz New Yorka: U Vijeću sigurnosti UN ću reći da svjedočimo brutalnim

ČITAJTE I OVO: Herojski čin vojnika Oružanih snaga BiH o kojem bruji država

ČITAJTE I OVO: Christian Schmidt u izvještaju nedvosmisleno upozorava Vijeće sigurnosti UN na poteze vlasti u RS

ČITAJTE I OVO: Aleksandar Vučić se oglasio uoči sjednice Vijeća sigurnosti UN-a

Danas imamo finiširanje teksta nakon usaglašavanja vordinga, poslije amandmana koji eventualno prihvatimo”, pojasnio je Zlatko Lagumdžija za portal Radiosarajevo.ba iz New Yorka.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.