Tuča u Doboj Jugu, policija odmah reagovala!

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u osam slučajeva.

U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Dana 24.05.2022.godine, u 08,00 sati, u ul.Armije BiH br.35, od strane S.N., rođen 1975 iz Zenice, izvršeno je krivično djelo “Razbojništvo” uz prijetnju vatrenim oružjem (pištolj) nad A.M., rođen 2002, državljanin Maroka, kojom prilikom je od istog otuđen određeni iznos novca.
Uviđaj izvršen od strane uviđajne ekipe Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Dana 24.05.2022.godine, u 19,20 sati, u mjestu Janjac-Borovi, od strane Z.K. iz Zenice izvršeno je krivično djelo nasilničkog ponašanja nad L.A. iz Zenice kojom prilikom je oštećeno putničko motorno vozilo marke “Honda”.

Od strane policijskih službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I izvršeno dokumentovanje navedenog krivičnog djela uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Dana 24.05.2022.godine, u 09,05 sati, od strane M.Dž. iz Doboj Juga, fizičkim napadom na A.M. iz Doboj Juga izvršeno je krivično djelo “Laka tjelesna povreda”.

Lice M.Dž. je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje uz upoznavanje dežurnog kanotnalnog tužioca.

Dana 24.05.2022.godine, u 13,25 sati, na raskrsnici ulica dr. Pinkasa Bandta, Krivajska i regionalnog puta Zavidovići-Olovo, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali teretno motorno vozilo marke Mercedes kojim je upravljao H.E., rođen 1981. godine iz Zavidovića i dva pješaka (djeca) kojom prilikom je jedan pješak smrtno stradao dok je drugi zadobio teške tjelesne povrede konstatovane u Kantonalnoj bolnici Zenica.

Uviđaj izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići pod nadzorom tužioca. U 15,40 sati, lice H.E. je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje Policijske stanice Zavidovići.

Teretno motorno vozilo je od strane policijskih službenika izmješteno sa lica mjesta radi potrebe eventualnih vještačenja.

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se još sedam saobraćajnih nezgoda u kojima su četiri lica zadobila lakše tjelesne povrede dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.