Tuga do neba: Kolege se opraštaju od tragično preminulog bh. pjevača Jasmina Hasića finaliste Zvezda Granda

Posljednje Vijesti

Jasmin Hasić, nekadašnji učesnik “Zvezda Granda”, preminuo je nakon duge i teške bolesti u 36.godini.

Pjevaču je nedavno dijagnostifikovan tumor na bubrezima koji je prije više od tri sedmice operisao u Turskoj, ali je nažalost izgubio bitku.

Ova vijest potresla je estradu, kao i mnogobrojne fanove koji se od talentovanog momka iz Srebrenika opraštaju dirljivim rečima na društvenim mrežama.

“Ode mlad momak i kolega, neka Bog da snage njegovoj porodici, a njemu rajski mir”, napisao je pjevač Hako Šljivar, dok se njegova kolegica Lejla Zahirović oprostila porukom:

“Dragi Jaško, ostala sam bez riječi, nema stvari da olakša bol i tugu, razočarenje! Ovo je ogroman gubitak, veliki čovjek, pevačina, divan suprug, divan otac… Voljeću te brate moj zauvijek”.

Na profilu njegove supruge Jasmine Slanjankić Hasić nižu se poruke podrške i žaljenja zbog ogromnog gubitka koji ih je zadesio.

“Suvišna je svaka riječ! Tuga i bol je velika, primite moje iskreno saučešće, neka vam Bog da puno snage”, glasi poruka koja je osvanula na Fejsbuku.

Podsjetimo, pjevaču se nakon operacije u Turskoj zdravstveno stanje naglo pogoršalo, zbog čega je njegova porodica sprovela akciju prikljupljanja krvi kojoj su odazvale mnoge Jasminove kolege, prijatelji i poštovaoci.

Tim povodom pjevač i njegova supruga oglasili su se na društvenim mrežama i izrazili zahvalnost svima koju su brzom reakcijom učestvovali u ovom humanitarnom gestu.

– Na kraju samo trag naših djela ostaje… Sve ostalo nije važno. Ni novac ni slava. Samo ono što jesmo i što nosimo u sebi. Glavu gore! Kad život pokaže kandže, ti pokaži borbenost. Milion puta se slomi srce da bi postalo cijelo. Samo najjači postaju najbolji. A meni…, meni srce k’o kuća, toliko te ljudi voli i cijeni…, ni zamisliti ne možeš. Ponosan budi. Možemo mi sve – napisala je prije samo par dana njegova Jasmina sa kojom ima dvoje djece.

Leave your vote