Tuzla City pobjedom od ogromnih 6-0 prošao dalje u Konferencijskoj ligi i zakazao dvomeč s nizozemskim AZ-om

Nogometaši Tuzla Cityja ubjedljivim trijumfom rezultatom 6:0 nad Tre Penneom (San Marino) ovjerili su plasman u drugo kolo Konferencijske lige gdje čeka mnogo snažniji rival, nizozemski AZ Alkmaar.

Tuzla City će pamtiti 2022. godinu po historijskom izlasku u Evropu, a u debitantskom nastupu Tuzlaci su uspjeli izboriti i drugo pretkolo Konferencijske lige.

Bh. predstavnik je važio za velikog favorita u dvomeču, a dileme oko putnika dalje nije bilo nakon 2:0 na gostovanju u San Marinu. Pitanje je bilo s koliko će golova Tuzlaci ispratiti amaterski tim nazad u svoju domovinu – prenosi Klix.

Tuzla City je meč morao igrati na Grbavici, a tu im je trebalo nekoliko minuta da preuzmu inicijativu. Na startu su prijetili mladi Salko Nargalić i Huso Karjašević u prvih 20 minuta.

Semir Smajlagić je mogao u 32. minuti dovesti domaćina u vodstvo, ali ga je u tome spriječio gostujući golman, no isti igrač je tri minute kasnije pogodio.

Dosuđen je penal za Tuzla City, a Smajlagić je bio siguran s bijele tačke za 1:0. To je bio rezultat prvog dijela.

U nastavku “raspad” gostujuće igre. Tuzla City do 50. minute postiže dva brza gola preko Jasmina Čelikovića i Miće Kuzmanovića i tada je bilo jasno da gostima prijeti težak poraz.

U 57. minuti Smajlagić postiže svoj drugi gol danas, a četvrti ukupno na utakmici nakon što je glavom realizovao dobar centaršut iz kornera.

Dvije minute kasnije Tuzla City postiže i peti gol, a sada se u listu strijelaca upisao Mustafa Šukilović.

Do kraja utakmice Tuzla City je svjesno smirio igru i nije srljao prema golu gostiju pošto je svaki potencijalni napad značio i gol-šansu. Odlučili su domaći mirno privesti utakmicu kraju, a u međuvremenu Samir Burić je postavio konačnih 6:0.

Tako je Tuzla City došao do drugog pretkola Konferencijske lige gdje je naredni rival slavni nizozemski AZ Alkmaar. Bh. ekipu čeka težak posao u narednoj rundi.

Rezultat i strijelci:

Tuzla City – Tre Penne 6:0 (Smajlagić 35’, 57’, Čeliković 49’, Kuzmanović 50’, Šukilović 59’, Burić 83’)

Naslovna fotografija preuzeta sa N1.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.