Najteži protivnik za Zrinjski, odavno neki bh. klub nije imao sreće kao Tuzla City, za Borac neugodan rival…

Protivnici našeg prvaka bit će ekipa Sheriffa iz Tiraspola.

Moldavski tim je najteži protivnik kojeg je Zrinjski mogao dobiti. Ova ekipa prošle je sezone u kvalifikacijama za Ligu prvaka izbacila Dinamo i Zvezdu, a u grupnoj fazi Lige prvaka bili su pravi hit pobijedivši Real Madrid u gostima.

Nažalost, žrijeb našeg prvaka nije mazio, no jasno je da predaje nema.

Pobjednici prvog kvalifikacijskog kruga prolaze u drugi krug kvalifikacija. Poražene momčadi prelaze u drugo pretkolo Konferencijske lige.

Petog i šestog jula igraju se prve utakmice prvog pretkola, a revanši su sedam dana kasnije.

Borac i Tuzla City svoj evropski put kreću iz prvog pretkola Konferencijske lige, a današnjim žrijebom saznali su i svoje rivale.

UEFA je u ponedjeljak kreirala pod grupe, a mogući protivnici Borca bili su: Olimpija Ljubljana (Slovenija), Budućnost Podgorica (Crna Gora), B36 Torshavn (Farska ostrva), Gzira (Malta) i St Joseph's (Gibraltar)

Tuzla City kojem će ovo biti premijerni nastup u Evropi je mogao igati protiv sljedećih rivala: Škendija (Makedonija), Dinamo Minsk (Bjelorusija), Partizani (Albanija), SP Tre Penne (San Marino) i Petrocub-Hincesti (Moldavija).

Voljom žrijeba je odlučeno da Borac igra protiv Torshavna (Farska Ostrva), a protivnika Tuzla Cityja je Tre Penne iz San Marina.

Prvi susreti igraju se 7. jula, a revanš susreti su sedam dana kasnije. Borac će u prvom meču biti domaćin, dok Tuzla City gostuje.

Prema trenutnom stanju stvari Borac će domaće evropske mečeve igrati u Modriči, a Tuzla City u Sarajevu na stadionu Grbavica.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.