U razgovoru sa Komšićem i Džaferovićem načelnik Ljubinja naglasio da će tražiti od Vlade RS da im ustupi prostorije tamošnjeg hotela koji nije u funkciji

Šefik Džaferović, predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine i Željko Komšić, član Predsjedništva BiH danas su posjetili Stolac, a nakon njega i Ljubinje, također još jedno od mjesta u BiH koje je osjetilo posljedice zemljotresa koji je sinoć oko 23:00 sata pogodio područje naše države, ali i regiona.

Sastali su se sa načelnikom Ljubinja Stevom Drapićem koji ih je informisao o trenutnoj situaciji na terenu.

Brojne televizije obišle su Ljubinje gdje su kamere zabilježilie da je u velikoj mjeri materijalnu štetu pretrpjela zgrada Općine koja je sada neuslovna za rad.

Upravo to je u razgovoru sa Komšićem i Džaferovićem i rekao načelnik Ljubinja naglašavajući da će tražiti od Vlade RS da im ustupi prostorije tamošnjeg hotela koji nije u funkciji, a koji je u vlasništvu tog entiteta kako bi mogli u njemu raditi.

U unutrašnjosti zgrade Općine došlo je do obrušavanja plafona i zidova, a u jednoj od kancelarija stanje je poprilično alarmantno s obzirom na to da je veliki dio stropa pao na namještaj i podove i uništio gotovo cijelu prostoriju.

Načelnik Drapić je pojasnio da je ova zgrada inače austrougarske gradnje, starija je i dotrajala te je ovaj zemljotres bio samo kap koja je prelila čašu.

Inače je u Ljubinju zabilježena materijalna šteta i iz jednog stambenog objekta su iseljeni mještani zbog sigurnosti.

Također je važno istaći da povrijeđenih na ovom području nema.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.