U Real Madridu se ovome nikako nisu nadali, prava drama se odigrala, Džanan Musa i ekipa su ipak poraženi u finalu Eurolige!

Košarkaši Panathinaikosa uspjeli su s evropskog trona skinuti branitelja titule Real Madrid pošto su u večerašnjem finalu Eurolige slavili rezultatom 95:80. Finale u berlinskoj Uber Areni bilo je pravi spektakl, a posebno impresivan bio je početak utakmice u kojem se igralo “bez odbrane” s velikim brojem koševa.

Real Madrid je znatno bolje ušao u meč i u ranoj fazi duela imao dvocifrenu prednost od 12 poena. Naš Džanan Musa briljirao je na startu partije i prvi je igrač koji je stigao do dvocifrenog broja poena već u finišu prve četvrtine.

Panathinaikos se budi tek u finišu druge četvrtine kada pravi seriju i dolazi do rezultatskog priključka. Na odmor se otišlo rezultatom 54:49.

Na startu drugog dijela Kostas Sloukas pogađa trojku i Panathinaikos se potpuno vratio, da bi do prvog vodstva stigao u petoj minuti treće četvrtine (58:56).

Tada su uslijedili problemi za Madriđane. Panathinaikos je fantastičnom igrom u odbrani izluđivao Real, a Chus Matteo je pokušao uvođenjem trojice veterana u igru, koji su uvijek tu kada ih ekipa treba – javlja Klix.ba.

Ipak, ni to nije dalo rezultat, a s velikom dramom ušli smo u posljednju četvrtinu.

Kendrick Nunn i Kostas Sloukas zablistali su na startu četvrte četvrtine, a tada Panathinaikos pravi sjajnu seriju i dolazi do devet poena prednosti.

Uslijedile su minute besprijekorne igre Sloukasa koji je pogađao trojke i vodio svoj tim. Na kraju je Panathinaikos uspio osvojiti titulu koja se čak 13 godina čeka u ovom grčkom velikanu za pravu ludnicu u Uber Areni u Berlinu.

Nema dileme da će se i u Atini večeras slaviti tokom cijele noći. To je za Panathinaikos sedma titula prvaka Evrope, ovoga puta predvođeni sjajnim Erginom Atamanom.

Sloukas je postigao 24 poena, Nunn 22, a Lessort 17 u pobjedničkom timu. Musa je bio najefikasniji u Realu sa 15 poena i pružio je odličnu partiju dok je bio na terenu, ali se čini da ga je trener izvlačio iz igre u momentima kada to nije trebao te da tu leži jedan od razloga poraza Kraljevskog kluba.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.