U službenim prostorijama Policijske stanice Tešanj izvršeno krivično djelo “Ugrožavanje sigurnosti”

Na području Ze-Do kantona javni red i mir je narušen u deset slučajeva, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

U nastavku prenosimo izvještaj MUP-a ZDK za 13.10.

Dana 13.10.2022. godine, u 07,35 sati, u ulici Bosne Srebrene, od strane lica N.I., rođenog 1993. godine, iz Kaknja, izvršeno je krivično djelo “Nasilničko ponašanje” prema licu S.N., rođenom 1984. godine, iz Visokog, koje je tom prilikom zadobilo lakše tjelesne povrede konstatovane u Službi hitne medicinske pomoći Visoko. Lice N.I. je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje.

Dana 13.10.2022. godine, u 10,45 sati, u ulici Musala, u prodavnici “Izbor Trgovina”, od strane nepoznatog lica izvršeno je krivično djelo “Krađa”, kojom prilikom je otuđen mobilni telefon marke ” Xiaomi Redmi 10”, vlasništvo T.R., iz Visokog.

Daljnji rad na rasvjetljavanju izvršenog krivičnog djela poduzimaju istražitelji Policijske stanice Visoko.

Dana 13.10.2022. godine, u 19,30 sati, u mjestu Mramorje, od strane lica S.H., iz Zavidovića, izvršeno je krivično djelo “Šumska kađa”.

Naime, policijski službenici Policijske stanice Zavidovići su prilikom kontrole traktora registarskih oznaka T04-M-905, u mjestu Mramorje, kojim je upravljalo lice S.H.,

utvrdili da se u prikolici traktora nalazi 3,5 m3 ogrijevnog drveta, za koje lice nije posjedovalo potrebnu dokumentaciju. Sporna drvna masa je privremeno oduzeta, te su poduzete druge mjere i radnje na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Dana 13.10.2022. godine, u 02,20 sati, u službenim prostorijama Policijske stanice Tešanj je od strane lica I.J., rođenog 1994. godine, iz Tešnja, izvršeno krivično djelo “Ugrožavanje sigurnosti”, na način da je isto uputilo ozbiljne prijetnje policijskim službenicima navedene policijske stanice. Lice I.J. je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje.

Na području ZDK dogodilo se šest saobraćajnih nezgoda u kojim nije bilo povrijeđenih lica, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.