in , ,

U Tešnju zabilježen slučaj “Narušavanja nepovredivosti doma”, reagovala i policija, krađa parfema u Maglaju!

Od strane policijskih službenika Policijske stanice Tešanj su poduzete mjere na dokumentovanju izvršenog krivičnog djela

Foto, Ilustracija

Na području Zeničko – dobojskog kantona javni red i mir je narušen u šest slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

U 15,30 sati, jučer u ulici Armije BiH u Zenici, u prodajnom objektu “Konzum”, od strane lica Č.L., iz Zenice, izvršena je krađa prehrambenih artikala i alkoholnog pića. Navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje.

U 08,15 sati, u mjestu Donji Ulišnjak kod Maglaja jučer, od strane nepoznatog lica izvršena je teška krađa u putničko motorno vozilo marke „VW Polo”, registarskih oznaka J42-K-483, vlasništvo lica B.M., iz Maglaja, kojom prilikom je iz vozila otuđena kesa sa parfemima i reklamnim materijalom. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj.

U 13,05 sati, u ulici Braće Pobrić u Tešnju, jučer je od strane lica K.F., rođenog 1940. godine, iz Tešnja, izvršeno krivično djelo “Narušavanje nepovredivosti doma”, kada je navedeno lice ušlo u nekretninu čiji je vlasnik “Sparkasse Bank”, protivno rješenju i zaključku izdatom od strane Općinskog suda u Tešnju.

Od strane policijskih službenika Policijske stanice Tešanj su poduzete mjere na dokumentovanju izvršenog krivičnog djela.

Na području Kantona dogodilo se trinaest saobraćajnih nezgoda u kojim je pet lica zadobilo lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Nikad zaboraviti prave heroje: Dvorana na Grbavici zvat će se po Goranu Čengiću

Novi visoki predstavnik Christian Schmidt obećava: “Energično ću se posvetiti BiH i njenom putu u Evropu”