U zgradi Delegacije Evropske unije počeo sastanak Željka Komšića s ambasadorima zemalja članica EU

U zgradi Delegacije Evropske unije počeo je sastanak predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Komšića s ambasadorima zemalja članica EU.

Teme o kojima će se razgovarati su izmjene Izbornog zakona, aktualna kriza te blokada državnih institucija.

Sastanak dolazi u vrijeme blokade koja dolazi od člana Predsjedništva Milorada Dodika i stranaka iz RS, ali i nakon osjetljivih izjava sa konferencije održane u nedjelju u Njemačkoj.

Komšiću su zasmetale izjave novog visokog predstavnika Christiana Schmidta koji je kazao kako sam Komšić predstavlja Hrvate, a birali su ga Bošnjaci.

“Hrvatima se mora dati mogućnost da se osjećaju zastupljenima, a ne da sve skupa završi recimo nekim oblikom bojkotiranja izbora”, rekao je Schmidt tom prilikom.

Komšić je na ovo odgovorio Schmidtu, kazavši kako mu je loša ocjena te da su tri glasačke kutije su anticivilizacijske.

“Princip po kojem bi se formirale glasačke kutije za Bošnjake, kutije za Hrvate, kutije za Srbe, pa onda posebno kutije za ostale građane, je anticivilizacijski i ono što je anticivilizacijsko ne može biti dio rješenja, jer ni u Njemačkoj niti u bilo kojoj civiliziranoj državi ne postoje posebne glasačke kutije za katolike, protestante i muslimane”, kazao je tada Komšić.

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.