Ukoliko ne živite u BiH: Pogledajte cijeli spisak kanala koji prenose večerašnji meč Zmajeva i Rumunije

Reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras igra posljednji susret ovogodišnje Lige Nacija. Zmajevi gostuju u Rumuniji, a meč se igra od 20:45 sati.

Bosna i Hercegovina nakon pobjede nad Crnom Gorom i osvajanjem prvog mjesta, u posljednjem meču će gostovati ekipi Rumunije koja je trenutno posljednja na tabeli, ali još uvijek imaju šanse da ostanu u B diviziji.

Za to im je potrebna pobjeda nad Zmajevima, te remi ili poraz Finaca sa Crnom Gorom.

Naša reprezentacija je najavila da će igrati na pobjedu. Selektor i igrači žele Ligu Nacija završiti bez poraza, ali je za očekivati da će Ivajlo Petev izmiješati sastav.

Prvi duel BiH i Rumunije u Ligi Nacija ove sezone odigran je u junu 2022. godine, a BiH je slavila pogotkom Smaila Prevljaka koji će večeras vjerovatno igrati od prve minute.

Selektor Ivajlo Petev i napadač Smail Prevljak najavili su meč na zvaničnoj press konferenciji, dok je ispred Rumuna govorio selektor Edward Iordanescu.

“Naravno da je cilj da pobijedimo i drago mi je što i igrači tako razmišljaju. Osigurali smo prvo mjesto u grupi i atmosfera u ekipi je odlična. Sutra će dobiti priliku oni koji su manje igrali do sad, ali nema kalkulacija jer želimo nova tri boda.

Svjesni smo da nas očekuje teška utakmica. Rumunija ima dobre igrače, to smo vidjeli i u Zenici. Sve nam to govori da možemo očekivati kvalitetnu utakmicu u lijepom ambijentu”, kazao je Petev – prenosi Reprezentacija.ba.

“Tačno da smo riješili sve i osigurali prvu poziciju, ali svaka utakmica za reprezentaciju nam je značajna. Daćemo svoj maksimum da ostvarimo pobjedu i da završimo ovaj ciklus bez poraza.

Neće biti laka utakmica, Rumuniji treba pobjeda. Međutim, mi smo došli da se pokažemo i igraćemo na pobjedu. To je naš cilj”, rekao je Prevljak.

“Kada analiziramo svih pet utakmica, imali smo tri dobra meča. U Bosni i Hercegovini smo zaslužili bar bod, dok smo trebali pobijediti i u gostima protiv Finske. Sutra očekujte borbenu utakmicu i protivnika koji ovdje dolazi sa mnogo samopouzdanja.

Ako budemo imali pravu energiju, onda ćemo imati šanse za pozitivan rezultat. Bitno je da osvojimo tri boda u zadnjoj utakmici”, rekao je Iordanescu.

BiH i Rumunija su do sada odigrali šest mečeva. Tri puta su slavili Rumuni, dva puta naš tim, a jednom je bilo neriješeno.

Utakmica se igra na stadionu Giulesti od 20:45 sati uz TV prijenos na BHT1.

U nastavku donosimo cijeli spisak kanala ukoliko ne živite u BiH.

Arena Sport 2 (Srbija)

C More (Finska)

Cytavision Sports 7 (Kipar)

DAZN (Japan)

DAZN (Kanada)

DAZN (Njemačka)

Fubo TV (SAD)

Polsat Sport (Poljska)

Nova Sports 3 (Grčka)

Okko Sport (Rusija)

Optus Sport (Australija)

Prima TV (Rumunija)

Premier Extra (V. Britanija)

Sport 3 (Izrael)

Sport TV 5 (Portugal)

S Sport+ (Turska)

Sky Sport Football (Internacionalni)

Spiler 1 (Mađarska)

Sport Klub 3 (Slovenija)

SuperSport MaXimo (Internacionalni)

SuperSport Variety (Interancionalni)

TV2 Play (Danska)

TV2 Play (Norveška)

UEFA TV

ViaPlay Baltic (Internacionalni)

ViaPlay (Island)

ViaPlay (Švedska)

VIX + TV (Internacionalni)

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.