Ukrajina nakon BiH napravila još jedan veliki preokret, poznati svi učesnici Evropskog prvenstva u Njemačkoj, ovako izgledaju grupe

Fudbalska reprezentacija Ukrajine je nakon pobjede u Zenici protiv BiH pobijedila i selekciju Islanda rezultatom 2:1 te se plasirala na Euro. Baš kao i u duelu u Zenici prije pet dana, Ukrajinci su gubili rezultatom 1:0, ali su nadoknadili prednost protivnika i plasirali se na Euro. Islanđani su bili bolji rival u uvodnom dijelu meča što su iskoristili nakon pola sata kada su preko Gudmundssona došli u vodstvo.

Devet minuta kasnije domaći su izjednačili preko Jaremčuka, ali je njegov pogodak poništen zbog ofsajda pa se na odmor otišlo pri rezultatu 1:0 za goste.

Ipak, Ukrajinci nisu dugo čekali na poravnanje rezultata budući da je u 74. minuti susreta Cihankov postigao sjajan gol i vratio ih u život.

Ukrajinci su nastavili sa napadima što im se isplatilo u 84. minuti susreta kada je pogodio Mudrik i donio veliku pobjedu Ukrajincima.

Selekcija Ukrajine će na Euru u Njemačkoj igrati u grupi E zajedno sa reprezentacijama Belgije, Slovačke te Rumunije – javlja Klix.

Rezultat i strijelci:

Ukrajina – Island 2:1 (Cihankov 54’, Mudrik 84’ / Gudmundsson 30’)

Nakon večerašnjih utakmica baraža za odlazak na Evropsko prvenstvo, poznati su svi učesnici kontinentalne smotre u Njemačkoj.

Posljednji učesnici Eura u Njemačkoj su tako selekcije Gruzije koja je nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca pobijedila Grčku zatim Ukrajina koja je nakon preokreta pobijedila Island rezultatom 2:1 te Poljska koja je također nakon penala pobijedila Vels i plasirala se u Njemačku.

Gruzija će na Euru igrati u grupi F zajedno sa reprezentacijama Portugala, Turske i Češke Republike.

Ukrajina je smještena u grupu E sa Belgijom, Slovačkom i Rumunijom, a Poljska u grupu D s Nizozemskom, Austrijom i Francuskom.

Grupa A: Njemačka, Škotska, Mađarska, Švicarska.

Grupa B: Španija, Hrvatska, Italija, Albanija.

Grupa C: Slovenija, Danska, Srbija, Engleska.

Grupa D: Poljska, Nizozemska, Austrija, Francuska.

Grupa E: Belgija, Slovačka, Rumunija, Ukrajina.

Grupa F: Portugal, Gruzija, Turska, Češka.

Podsjećamo, Bosna i Hercegovina je prošlog četvrtka eliminisana u polufinalu baraža Lige B, pošto je od nje u Zenici s 2:1 bolja bila selekcija Ukrajine.

Evropsko prvenstvo će se igrati od 14. juna do 14. jula u Njemačkoj.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.