Ukrao bager, uletio u fabriku i napravio haos

Osveta je najbolja kad se servira hladna. To je izgleda pomislio i bivši radnik Mercedesa u fabrici u Španiji kada je napravio milione eura štete, četiri godine nakon što je napustio fabriku.

Bivši radnik je uletio bagerom u fabriku Mercedes-Benz u Španiji u četvrtak uveče.

Bager je zaletio i lupio u kapiju fabrike automobila u Vitoriji, glavnom gradu Baskije na sjeveru Španije. Onda je lopatom počeo da razbija potpuno nove mercedesove kombije na parkingu.

Lupanje je trajalo nekoliko minuta, a zaustavio se kada je obezbjeđenje ispalilo metak upozorenja u vazduh. Bivši radnik ostavio je oko 50 uništenih vozila, kojima nema popravke, a fotografije na društvenim mrežama prikazuju zgužvane kombije koji su “poslagani” jedan na drugi.

Policija je stigla na lice mjesta i uhapsila počinioca, kojeg su lokalni mediji opisali kao “uglednog bivšeg radnika Mercedesa”. Navodno je tridesetosmogodišnjak radio u fabrici između 2016. i 2017. godine.

Sada se suočava sa optužbama za veliku materijalnu štetu, dok se incident istražuje kao “osvetnički napad u vezi s poslom”.

Njemačka kompanija i njen bivši radnik očigledno se nisu razišli u dobrim odnosima, jer je očigledno još uvijek imao šta da doda, četiri godine kasnije.

https://twitter.com/alekssef/status/1345302615752630272?s=20

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.