Željko Komšić sa premijerom Pedrom Sanchezom, izravno je najavljeno: “Španija će iskoristiti kontakte da pomogne BiH”

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić sastao se danas sa premijerom Španije Pedrom Sanchezom u sjedištu Vlade Španije u Madridu.

Na sastanku koji se održava za vrijeme Komšićeve visoke državne posjete Španiji, razgovaralo se o jačanju međusobnih odnosa Bosne i Hercegovine i Kraljevine Španije, a premijer Sanchez je iskazao posebnu želju da se Španija više angažira u pomoći Bosni i Hercegovini na putu u EU i NATO.

U tom smislu je premijer Sanchez naglasio i kako će Španija koristiti svoje kontakte kako bi pomogla Bosni i Hercegovini, zatražio da se kontakt sa predsjednikom Komšićem održava redovno kako bi mogli iz prve ruke znati stvarno stanje u Bosni i Hercegovini. Premijer Sanchez je prihvatio i Komšićev poziv da posjeti Bosnu i Hercegovinu u narednom periodu.

Predsjednik Komšić je premijera Sancheza upoznao sa posljednjim dešavanjima u Bosni i Hercegovini, zahvalio se na dosadašnjoj pomoći koju je pružala Španija, i izrazio zahvalnost premijeru Sanchezu na stavu da je poštovanje i pridržavanje prioritetima iz mišljenja Evropske komisije esencijalno za napredak Bosne i Hercegovine prema EU.

Predsjednik Komšić i premijer Sanchez su razgovarali i o unapređenju ekonomskih odnosa i turističke saradnje.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.