Uoči meča Zmajeva u Zenici vlada sablasna atmosfera, ali pozitivno je što na displeju Bilinog polja stoji poruka koja poziva na mir

Fudbalska selekcija BiH će večeras od 20:45 sati ugostiti ekipu Gruzije na stadionu “Bilino polje” u Zenici, a radi se o prijateljskoj utakmici.

Iako će ovo biti prva utakmica za A reprezentaciju BiH u ovoj godini, zeničke ulice izgledaju dosta sablasno i sve je daleko od fudbalske atmosfere na koju smo navikli u ovom gradu.

Inače, uoči početka utakmice na displeju zeničkog stadiona cijelo vrijeme je poruka PEACE – MIR, a koja je tu, naravno, zbog rata koji bjesni ovih dana u Ukrajini, ali i koja u isto vrijeme poziva na mir generalno u cijelom svijetu.

Inače, fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras u Zenici igra prijateljski susret protiv selekcije Gruzije.

Nakon katastrofalne 2021. godine u kojoj su Zmajevi upisali samo dvije pobjede iz 13 utakmica, za mart 2022. godine su zakazana dva prijateljska duela sa slabijim rivalima – Gruzijom (25.) i Luksemburgom (29.) u kojima naša selekcija ima ulogu favorita.

Suštinski, ni nakon rezultatskih šamara iz 2021. godine pristup selektora Ivayla Peteva se nije promijenio – i dalje se na spisku nalaze isti igrači bez obzira na to igraju li ili ne u svojim klubovima, a posebno je porazna činjenica da ni u prijateljskim duelima ne računa ni na jednog igrača iz Premijer lige BiH.

No, iako se Gruzija čini laganim zalogajem za Zmajeve, na travnjaku Bilinog Polja ih očekuje težak zadatak. I dok je naša selekcija uvezala tri poraza, Gruzijci su u posljednja tri susreta slavili, a jedna od tih pobjeda je stigla protiv najjačeg tima Švedske (2:0).

Solidne rezultate Gruzijci mogu zahvaliti ponajviše selektoru Willyju Sagnolu. Nekadašnji standardni bek Bayerna je Gruziju vodio na 12 utakmica, baš kao i Petev našu selekciju.

Sablasna atmosfera uoči utakmice

Otprilike sat vremena prije početka utakmice u Zenici ne osjeća se nikakva atmosfera koja je ranije krasila našu nogometnu reprezentaciju. Do početka utakmice je ostalo nešto više od 45 minuta, a na stadionu ima više službenih lica nego navijača.

Situacija ni na ulicama Zenice nije ništa bolja i tužno je vidjeti kako je, bez obzira na prijateljsku utakmicu, splasnula atmosfera u vezi s nacionalnim timom, posebno znajući da je Bilino Polje ranije i na ovakvim mečevima znalo biti poprilično ispunjeno – javlja Klix.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.