Užasan javni napad iz RS na članove Predsjedništva BiH Bećirovića i Komšića: Vrlo grozne stvari je izjavio ministar sigurnosti BiH Nenad Nešić

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Nenad Nešić kazao je kako današnja vanredna sjednica Predsjedništva BiH, na kojoj je preglasana Željka Cvijanović, “pokazuje kakva bi bila sudbina srpskog naroda i Republike Srpske u centralizovanoj BiH bez dejtonskih mehanizama zaštite”.

On je dodao da su “bošnjački” članovi Predsjedništva BiH Denis Bećirović i Željko Komšić “zlupotrijebili svoje pozicije za rasplamsavanje krize i produbljivanje nepovjerenja”.

Nešić je zaključio kako je sreća što u Republici Srpskoj nikada nisu i nikada neće odlučivati Bećirović i Komšić, ali da jedino što uspjeva dvojici članova državnog predsjedništva…

“Jeste da bošnjački narod izoluju i svađaju, praveći od FBiH geto.

U BiH živi dva miliona Bošnjaka koje Komšić i Bećirović konfrontiraju i zavađaju sa osam miliona Srba u regionu i četiri miliona Hrvata.

To mogu raditi samo političari koji ne vole svoj narod. Vapeći za sankcijama Republici Srpskoj, oni sankcionišu narod koji predstavljaju”, kazao je Nešić.

Prema njegovim riječima, čak se i u prvim poslijeratnim godinama vodilo računa u Predsjedništvu BiH da ne bude preglasavanja i da je ovo “rijetka situacija da se koristi preglasavanje ne bi li se napakostilo jednom narodu i jednom entitetu”.

“Tako se ne gradi BiH. Naprotiv, tako se razgrađuje BiH.

Što su Bećirović i Komšić veći Bošnjaci to je sve manje BiH”, naveo je državni ministar sigurnosti.

Podsjećamo, na prijedlog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denisa Bećirovića na 22. vanrednoj sjednici Predsjedništva BiH usvojeni su u prvom krugu zaključci povodom eskalacije napada organa entiteta Republika Srpska na temeljne odredbe Dejtonskog mirovnog sporazuma i ugrožavanja ustavnopravnog poretka države Bosne i Hercegovine.

O tome detaljno čitajte klikom na OVAJ LINK.

Realno bi bilo očekivati nakon ovog užasnog napada oglase i Bećirović i Komšić.

Ovakve izjave iz RS sigurno ne doprinose stabilnosti političkih prilika u BiH.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.