Užasno iskustvo za navijače, Bosanci i Hercegovci su večeras gledali meč “za infarkta”, BiH poražena od Ukrajine u baražu

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine je u polufinalu baraža za odlazak na Euro u šokantnoj završnici poražena od selekcije Ukrajine rezultatom 2:1 te smo tako ostali bez mogućnosti plasmana na prvenstvo Evrope u Njemačkoj. Zmajevi su odigrali taktički perfektnu utakmicu više od 80 minuta, ali su poklekli u završnici kada su Ukrajinci postigli dva gola za tri minute i rijiešili pitanje pobjednika u fantastičnom meču u Zenici.

Krenimo redom. U uvodnim minutama susreta viđena je “rovovska borba” sa veoma malo prilika na obje strane. Zmajevi su pokušavali da iz prekida ugroze gol Ukrajinaca koji su se dobro branili pa u uvodnih pola sata nije bilo promjene rezultata. Također, vrijedi spomenuti da je Felix Zwayer u uvodnih pola sata pokazao čak tri žuta kartona, dva za BiH, jedan za Ukrajinu.

Zmajevi su u osmoj minuti zaprijetili preko Dennisa Hadžikadunića koji je nakon slobodnjaka šutirao glavom preko gola da bi u 21. zaprijetio Konoplia, no njegov udarac nije ugrozio Šehića da bi u 37. Hajradinović izveo korner, a Ahmedhodžićev udarac koji je išao prema golu je izblokirao jedan od ukrajinskih reprezentativaca.

Igrala se 38. minuta susreta kada je viđena najbolja prilika za Zmajeve u prvom dijelu. Kolašinac i Demirović su odigrali dupli pas, a u presudnom trenutku su Kolašinac i Džeko zasmetali jedan drugom pa je Dijamantov udarac otišao preko gola. U 44. minuti susreta Dedić je sa desne strane ušao u sredinu i šutirao lijevom nogom, a njegov udarac je otišao preko gola pa je prvo poluvrijeme okončano bez pogodaka.

Ukrajinci su drugo poluvrijeme otvorili agresivnijom igrom na što smo otvorili golom u 57. minuti za vodstvo u današnjem susretu. Dedić je ušao sa desne strane u sredinu i pokušao ubaciti u sredinu, a Matvijenko je skrenuo loptu u Luninovu mrežu i doveo Zmajeve u vodstvo. Ukrajinci su nakon toga krenuli svim silama na gol Šehića pa su u 77. minuti zaprijetili preko Mudrika čiji je udarac odbranio naš golman.

Savo Milošević je u međuvremenu u igru uveo Adnana Kovačevića i Eldara Ćivića što se na kraju nije ispostavilo kao dobar potez. No, bez obzira na to, mogli smo udvostručiti vodstvo i riješiti pitanje pobjednika i plasmana u finale baraža.

Pjanić je u 82. minuti susreta poslao fantastičnu loptu za Demirovića koji je bio u idealnoj poziciji za postizanje pogotka, ali je Lunin odbranio njegov udarac i ostavio Ukrajinu u igri. To nam se obilo o glavu u 85. minuti susreta kada su Ukrajinci došli do izjednačenja rezultata. Konoplja je ubacio sa desne strane, a Jaremčuk je pogodio mrežu Šehića i vratio Ukrajince u život.

Tri minute nakon izjednačenja rezultata Ukrajina je postigla još jedan pogodak. Jaremčuk je ubacio sa lijeve strane, a mrežu Ibrahima Šehića je pogodio Dovbik i donio veliku radnost Ukrajincima koji su do kraja imali još dvije šanse preko Mudrika, ali gola nije bilo te je susret okončan rezultatom 2:1 za goste.

Ukrajina će nakon ove pobjede u utorak igrati novi duel i to protiv selekcije Islanda koja je u drugom polufinalnom meču savladala Izrael rezultatom 2:1. Pobjednik tog susreta će se plasirati na prvenstvo Evrope u Njemačkoj – prenosi Klix.

S druge strane selekcija Bosne i Hercegovine će također u utorak na stadionu Grbavica igrati prijateljski duel protiv reprezentacije Izraela.

Rezultat i strijelac:

BiH – Ukrajina 1:2 (Matvijenko (ag) 57’ / Jaremčuk 85’, Dovbik 88’)

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.