Vahid Halilhodžić bez dlake na jeziku progovorio o Bosancima: “Mi smo narod koji je uvijek u euforiji, uvijek želi čuda”

Mnogo prašine diglo se nakon što se ime legendarnog Vahida Halilhodžića počelo povezivati sa fudbalskom reprezentacijom Bosne i Hercegovine. Obećao je popularni “Vaha” popiti kafu sa predsjednikom Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, a sada je u razgovoru za portal “Radio Sarajevo” opisao kako bi ta kafa mogla izgledati.

“Lako je ‘zapaliti‘ Bosnu kada naš narod voli da čita samo takve stvari.

Mi smo narod koji je uvijek u euforiji, uvijek želi čuda, nada se da ćemo biti prvaci svijeta… A realnost je nešto drugo, pa tako i moj dolazak na klupu Zmajeva”, kazao je Halilhodžić, pa dodao:

“Nekoliko prijatelja me zvalo na telefon i kazalo mi “predsjednik Zeljković bi volio popiti kafu s vama”. Nije to jedna osoba, već nekoliko njih. Dobro, treba razgovarati.

Treba popiti i tu kafu, vidjeti gdje je problem i šta nam se dešava.

Ja volim Bosnu i Hercegovinu, to je moja država, u njoj sam ranjen.

Zašto da odbijem kafu sa predsjednikom saveza!? Ne mogu i neću.

Popit ćemo je, treba razgovarati. Ali jedno je važno – ne očekujte čuda od te popijene kafe. Ni čuda nakon njega. Treba biti realan.”

Osvrnuo se i na stanje u reprezentaciji.

“Vidjet ćemo da li će to biti Dubrovnik ili negdje u Bosni.

Polako, tek treba da se dogovorimo oko sastanka. Treba ispitati uzrok loših rezultata – nije biti lako selektor Bosne i Hercegovine.

Vidjeli ste to i kada smo imali iskusnije igrače, a ne sada ovakve mlade koji stvaraju novu generaciju.

Pazite nema više Kodre, Bolića, Hibića, Spahića… Polako odlaze i Džeko i Pjanić… Sada treba dati priliku mladima, a vidim da ih ima”, rekao je Vaha.

Kaže kako utakmicu protiv Islanda nije gledao.

“Nisam, bio sam na putu. Ali sam sve čuo. Čuo sam da su loše igrali, onda mi je i drago da je nisam gledao. Sve mi to teško padne.

Malo se i nasekiram. ne treba mi to u ovim godinama” ističe Halilhodžić.

Stao je i u zaštitu Mehe Kodre.

“Sada želim kazati ključnu stvar – nemojte napadati Mehu Kodru. Čovjek je tek došao, treba mu dati vremena da bi se posložili kockice.

Ne treba sada Mehu Kodru napadati i kazati – kakva je to taktika u Rejkjaviku? Šta je ovo, ne možemo amaterima sa Islanda dati gol?”, rekao je Vaha.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.