Vahid Halilhodžić otvoreno i javno pita: Šta se sve desilo u Zenici gdje je srce Bosne i Hercegovine da bi se tako bezvoljno igralo?

Na stadionu Bilino polje u Zenici desila se neviđena bruka za reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Pred mnogobrojnim domaćim navijačima „Zmajevi“ su poraženi od selekcije Luksemburga i tako, skoro pa sigurno, ugasili sebi sve šanse da kroz kvalifikacije osiguraju plasman na Evropsko prvenstvo.

Veoma lošu predstavu reprezentacije BiH komentarisao je Vahid Halilhodžić za „Dnevni avaz“.

-Utakmicu nisam imao prilike gledati. Međutim, ostao sam izenađen i zaprepašten rezultatom. Na tako važnoj utakmici protiv reprezentacije Luksemburga, iako simpatična nije na nivou Bosne i Hercegovine, poraze nas u našem dvorištu. To je za mene veliko iznenađenje – započeo je Vahid Halilhodžić za „Dnevni avaz“.

Stare zasluge

Reprezentaciji je možda potrebna promjena, a, kako i sam kaže Halilhodžić, najbitnije je da igraju igrači sa voljom i željom, pogotovo za reprezentaciju.

-Kao selektor uvijek gledam da u datom momentu uzmem one igrače koji su u najboljoj formi. Često neki žele igrati na osnovu starih zasluga. U reprezentaciji zasluga nema. U ovom momentu ne mogu reći da li je vrijeme za kraj Džeke i Pjanića.

Ovo nije dolikovalo ni voljno, ni taktički, ni tehnički jednoj ekipi koja želi pobijediti. Ovo je zaista katastrofalan rezultat – kazao je Halilhodžić o nastupu reprezentativaca, pa nastavio:

-Kod mene zamjena nikad nije bila problem. Neki igrači nemaju više voljni momenat, pošto talenat sigurno postoji. Nonšalancija i prepotencija su za mene uvijek bili prvi znak upozorenja.

Krivica selektora

Poslije novog, trećeg poraza u kvalifikacijama „traži se glava“ selektora Hadžibegića, a i tu situaciju je približio Halilhodžić.

U trenutku razgovora sa legendarnim Halilhodžićem, Faruk Hadžibegić je još uvijek bio selektor BiH. Hadžibegić je danas sklopio sporazumni raskid saradnje sa N/FSBiH.

-Selektor jedino nije kriv kada pobijedi. To je dio posla. Šta se sve desilo da bi se tako bezvoljno igralo u Zenici gdje je srce Bosne i Hercegovine? Kada nosiš dres možeš loše odigrati. Ono što ne smiješ dopustiti je igrati bez volje i želje.

Najlakše je „udariti“ po selektoru, ali mnogi su se promijenili i odjednom niti jedan ne zna ništa – zaključio je uspješni bh. stručnjak Vahid Halilhodžić za „Dnevni avaz“.

Brojne ponude

-U prethodnim danima sam imao nekoliko novih ponuda. Nikada u životu nisam imao ovoliko ponuda. Ja sa sobom rješavam pitanje da li sam ja spreman, jer mi je situacija sa Marokom još uvijek svježa. Ipak, tamo sam uložio dosta vremena, rada i truda. Na kraju, oni koji su pravili probleme su išli na Svjetsko prvenstvo, a ja ne – kazao je Vahid Halilhodžić.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.