in , ,

Valentin Inzko kod Senada Hadžifejzovića govorio o Tešnjaku Hasanu Ahmetliću: “Malo je takvih ljudi, dobrotvora…”

Iako je fokus priče na politici i budućnosti Bosne i Hercegovine, Inzko je odlučio da ukaže i na pozitivne primjere u našoj zemlji

Valentin Inzko, visoki predstavnik u BiH gostovao je večeras u CD-u kod Senada Hadžifejzovića.

Razgovaralo se o brojnim temama, a Inzko sa posebnom sjetom govori o čaršiji u srcu Bosne, srednjovjekovnom gradu Tešnju.

Iako je fokus priče na politici i budućnosti Bosne i Hercegovine, Inzko je odlučio da ukaže i na pozitivne primjere u našoj zemlji.

Valentin Inzko je govoreći o dobročinstvu u BiH posebno naglasio primjer privrednika Hasana Ahmetlića koji je renovirao katoličku crkvu u Tešnju. Istakao je kako se u javnosti jako malo govori o takvim ljudima, dobrotvorima…

Inače, portal bhdijaspora.net je prije nekoliko godina pisao o humanom potezu Ahmetlića.

“Odgojen sam tako, pomažem svima. To sam naučio od pokojnog oca koji mi je uvijek govorio: ‘Pomozi ljudima, bolja je ona ruka koja daje’. I tako ja nedavno prolazim kroz Tešanj i vidim kako sve kuće i zgrade oko crkve imaju lijepe fasade. I onda sam pogledao crkvu i usporedio je s tim kućama i shvatio kako su boje na crkvi izblijedjele, fasada požutjela… Jednostavno, shvatio sam da to neću moći gledati. Tada se u meni probudila ideja da to popravim i uljepšam. Crkva je ogledalo gospodarstvenika iz Tešnja, Bošnjaka i svih građana. Neka narod u BiH vidi da u našoj državi ima života i da ovdje možemo zajedno živjeti, međusobno se pomagati i da od toga nema ništa ljepše ni zdravije. Počašćen sam što sam s obitelji mogao pomoći obnovu ove crkve”, kazao je tada Ahmetlić.

“Plač bez suza, teško boli”: I Ustavni sud BiH odbio Dragana Čovića – Odluke o izborima u Travniku regularne

Vijeće muftija IZ u BiH donijelo odluku: Ovo su iznosi za vitre i nisab za 2021. godinu