in ,

Valentin Inzko kod Senada Hadžifejzovića jako direktan: “Ova država može biti balkanska Švicarska, ali ako se ne bude brže i poštenije radilo, onda će narod i dalje odlaziti!”

Još uvijek do augusta aktuelni visoki predstavnik Valentin Inzko gostovao je u programu Face televizije u Centralnom dnevniku Senada Hadžifejzovića

Još uvijek do augusta aktuelni visoki predstavnik Valentin Inzko gostovao je u programu Face televizije u Centralnom dnevniku Senada Hadžifejzovića.

“Moja ostavka je tehnički potrebna da bi se ostvarilo prazno mjesto koje će popuniti neko drugi! Pozdravljam dolazak Schmidta! Ja sam za nove ideje, a njih će Schmidt donijeti! Angela Merkel je rekla da bi BiH trebala biti na visočijem dnevnom redu! Ona želi vratiti BiH na međunarodnu agendu, a ona ima i dobru saradnju sa Bidenom! Treba ići od Deytona prema Briselu!

Jedan od mojih uspjeha je to što sam BiH držao na agendi i ta žeravica je ostala! Sada Schmidt može od te žeravice napraviti plamen! Nisam bio za zatvaranje OHR-a! Ako Dodik kaže da je blef dolazak Schmidta, ne znam na šta misli, jer je Schmidt novi visoki predstavnik, i to je činjenica! Schmidt je izabran s 11 od mogućih 12 glasova!

Ja ću o tome obavijestiti Antónia Guterresa! Schmidt je već izabran i to nije upitno!

Bonske ovlasti mogu koristiti do 1. augusta! Što se tiče Zakona o zabrani negiranja genocida, Francuska je priznala genocid u Ruandi, i Emmanuel Macron se izvinio, jer su bili na strani pogrešnog režima! Isto je učinila Njemačka, s tim da je Njemačka počinila genocid! Tako veliki narodi rade i zato mogu krenuti dalje, ići u budućnost! Još malo je vremena da se u BiH donese Zakon ili da se mijenja Ustav! Možda će se u BiH neki ljudi sjetiti da je bolje da imamo katarzu, novo mišljenje! Gdje će djeca živjeti?! U državi gdje se negira ili ne genocid!?

Građani također ne koriste bonska ovlaštenja na izborima, ili su ipak zadovoljni, pa ne mijenjaju ništa!

Ako ne budemo brže radili, onda će narod brže odlaziti! Treba mijenjati tempo! Važno bi bilo da se i stranke same mijenjaju, onda bi ova država bila balkanska Švicarska”, kazao je između ostalog Inzko u razgovoru sa Hadžifejzovićem.

Pogledajte snimak.

Jugoslavija je bila luda za njom: Evo kako danas izgleda famozna Tajči

Dragan Mektić se žestoko obrušio na Milana Tegeltiju: “Dodvoravaš se Dodiku i pišeš da se to njemu dopadne”