Vanjskopolitički analitičar Boško Jakšić kod Hadžifejzovića bez pardona poručio: “Vučić kao poželjna nevjesta! Dodik je njegova filijala!”

Boško Jakšić, novinar i vanjskopolitički analitičar bio je gost u Centralnom dnevniku sa Senadom Hadžifejzovićem.

Jakšić: Priželjkujem da sa vlasti u BiH odu sva tri nacionalna lidera! BiH može početi funkcionisati onog trenutka kada politika i političke ideje počnu da se nadmeću! BiH bi izašla iz košmara kada bi trojici nacionalnih lidera rekla: “Zbogom”!

Demokratija je globalno u krizi!

Jakšić: Rušenje Vučića nije politika! Opozicija u Srbiji se vrti u začaranom krugu predstavljajući kako hoće da ruše Vučića! Desna opozicija Vučiću treba kako bi se zapadu prestavio kao spasilac! Vučić više nema mnogo prostora i uskoro će morati da se iskaže i opredjeli! Dodik je jedna od Vučićevih dvostrukih igara!

Vučić ne smije da udari na Dodika jer bi se to u RS-u predstavilo kao napad na Srbe! Dodik igra na tu kartu, a Vučić se toga plaši! Dodik Vučiću pravi probleme! Zapadu je najveći problem zapadnog Balkana BiH, a tek onda Kosovo! Rejting BiH raste i Vučić će biti suočen sa tim!

Vučić ne reaguje kada Dodik kaže da će se RS spojiti sa Srbijom, ali EU to bilježi! Vučić će se preko noći odreći Dodika, a onda neka ga spašava ona ikona!

Jakšić: Vučić misli da može da uzima evropske fondove, a da ignoriše vrijednost EU! Srbija je došla pred stani pani! Zapad zna da sankcije ne predstavljaju ništa Rusiji, ali imaju simboliku vrijednosti! Sankcije ne kažnjavaju Rusiju! Vučića mnogo košta uvođenje sankcija Rusiji! Jedan dio zbog kojeg ne uvodi sankcije je gas!

Vučić se do sada ponašao kao poželjna nevjesta za dvije strane! Uživao je u tome da mu se malo udvara EU, malo Rusija i Kina i izvlačio je brozovski način nesvrstavanja! Vučić bi volio da bude između istoka i zapada, ali Srbija je suviše mala da bi bila posrednik u ukrajinskom ratu!

Jakšić: Od EU nemamo ništa sem lijepih riječi! Koji su motivi da EU toleriše autokratski režim u Srbiji i da toleriše Milorada Dodika koji je filijala srbijanskog režim? Da li je dovoljno da Dodiku uvedu personalne sankcije? Mile Dodik je dovoljno lukav da je pare sa zapada preselio za Kazahstan ili Rusiju!

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.