Važno obavještenje iz JP Rad Tešanj u vezi vodosnabdijevanja

”Obzirom na poboljšanje hidro-meteorološke situacije u posljednjim danima, urađenim analizama, praćenju nivoa dotoka vode na izvorištima kojima upravlja JP RAD d.d. Tešanj, u prilici smo da izdamo ovu obavijest.

Dakle, dotok sa izvorišta Crni vrh (Stupa i Mekiški potok) je porastao na cca 19 l/s i time su se stvorili uslovi za bezprekidno vodosnadbijevanje u sljedećim mjestima: Tešanj, dio Kotlanica, Mekiš, Dobropolje, Roše, Hrvatinovići, Tugovići.

Takođe, sa ovog vodoizvorišta smo u mogućnosti da puštamo vodu prema Bukvi, Čifluku, Medakovu i Trepču, ali ukoliko se budu povlačile prevelike količine vode u ovim mjestima, dolazit će do obustave kada nivoi u rezervoarima padnu na minimum, zato molimo korisnike iz ovih područja da ne povlače velike količine odmah, da ne stvaraju zalihe, da ne toče vodu u bunareve i bačve, kako bismo mogli ostvariti nesmetanu isporuku.

Sva ostala mjesta se snadbijevaju sa izvorišta Jelah, i tu bilježimo određeno poboljšanje dotoka, ali i urednije snadbijevanje visinskih zona i rubnih dijelova, ali još nismo u mogućnosti mijenjati režim, dakle za sva ostala mjesta ostaje na snazi 2. stepen redukcije. Pratit ćemo razvoj situacije svakodnevno, i nadamo se za koji dan da ćemo moći za ova područja preći na prvi stepen, a do kraja sedmice i potpuno bez redukcije funkcionisati, ali sačekat ćemo da vidimo kako će dotok rasti i izdati novu obavijest.

Kada je u pitanju vodoizvorište Kraševo-Lepenica, tu nastavljamo nesmetano isporuku, jer ovaj zasebni sistem nije bio obuhvaćen redukcijom u prethodnom periodu.

Molimo korisnike sa pojedinačnim problemima da se javljaju na kontakt telefone sa tačnom adresom i podacima, a naše ekipe će obilaziti teren i po prijavama vršiti otklanjanje eventualnih zastoja, ozračivanje i slično u cilju poboljšanja.

Hvala za razumijevanje!” – navodi se na službenim stranicama JP Rad Tešanj.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.