Važno obavještenje za građane iz policije u Tešnju!

Policijska stanica Tešanj oglasila se saopštenjem za javnost koje prenosimo u cjelosti.

„Obavještavamo Vas da dolaskom prvomajskih praznika , kao i bajramskih blagdana, koji se preklapaju, najavljeno je okupljanje većeg broja građana na određenim prostorima na području općine Tešanj.

Na platou Rastoke u Jelahu, najavljeno je održavanje proslave 2. Maja, na kojoj se očekuje prisustvo velikog broja građana /preko 10.000/ kao i okupljanja manjih ili većih grupa građana, na uređenim i neuređenim izletištima kao i prostorima obala rijeke Usore i Bosne, na području općine Tešanj.

Zbog očekivanih većih okupljanja građana, na manjem prostoru i ranijh iskustava povodom sličnih većih okupljanja građana, skrećemo pažnju građanima da povedu računa o ličnim stvarima/torbicama, novčanicima, satovima, nakitu i drugim vrijednim stvarima prilikom boravka na navedenim prostorima, na kojima boravi veći broj građana, jer je u ranijem periodu evidentirano veći broj krađa /džepo-krađa/, novčanika, torbica i slično.

Skrećemo pažnju da građani preduzmu mjere i na obezbjeđenu drugih vrijednih stvari zaključavanjem vrata, zatvaranjem prozora i slično, kao što su putnička motorna vozila, kuće, stanovi, pomoćni objekti, vikendice, poslovni prostori, proizvodni i skladišni prostori…

Sve s ciljem da se onemoguće izvršioci krivičnik djela u otuđenju materijalnih dobara građana.

U slučaju uočavanja i nepoznatih lica, u blizini vozila ili objekata, kao i sva druga bezbjedonosno interesantna saznanja, prijaviti policiji, pozivom na telefonski broj 122 ili najbližoj policijskoj partoli“, navodi se u saopštenju.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.