Večeras finale Zvezda Granda, donosimo vam kandidate iz BiH, ozbiljni favoriti su neki od njih…

U polufinalnoj noći u „Zvezdama Granda“ stručni žiri odabrao je 17 najboljih kandidata koji će se večeras boriti za titulu pobjednika šesnaeste sezone najgledanijeg talent šoua. U nastavku teksta donosimo vam kandidate iz Bosne i Hercegovine. Ima ih mnogo, tako da ne i čudilo da titula ponovo stigne u BiH s obzirom da su neki od njih i favoriti.

Dženan Rakić – mentor Đorđe David

Dženan ima 23 godine i dolazi iz Bihaća, Bosna i Hercegovina. U šali kaže da je po obrazovanju muzičar opšte prakse, i po zanimanju je muzičar.

U slobodno vrijeme se bavi ugostiteljstvom, a u takmičenju ostao je upamćen kao ulični svirač.

-Ja sam sticajem okolnosti bio prvi ulični svirač u historiji grada Bihaća. To sam radio nekih godinu dana, kada sam imo nekih 16. godina, bilo je i bakšiša. Kasnije sam počeo profesionalno da radim i nastupam sa bendom po pivnicama i pabovima – rekao je Rakić za Grand.

Za sebe kaže da je marljiv i duhovit, a mane su mu što je tvrdoglav i što ponekad kasni.

Tokom takmičenja upoređivali su ga sa Isakom Šabanovićem, što mu je zasmetalo.

–Ne imitiram nikoga jer ja želim da budem Dženan Rakić, ne Isak Šabanović, ne Masimo, ne neko drugi. U svakoj sezoni ima po neki roker, možda nas zato povezuju, ali ne znam odakle to – istakao je Dženan za Grand.

Dženan je jedan od favorita u šou.

Martina Jozinović- mentor Marija Šerifović

Ova finalistkinja ima 23 godine i dolazi iz Kaknja, ali godinama živu u Beču. Studentkinja je nutricionizma i za sebe kaže da je uporna, ambiciozna i empatična, dok joj je mana to što je perfeksionista i često zabrinuta.

Muzički uzor joj je Marija Šerifović kod koje je i završila u timu.

Prvi prvom pojavljivanju u „Zvezdama Granda“ Saša Popović je pohvalio njen nastup, a gledaocima otkrio kako je Martina pjevala na audiciji.

-Ti si zaista bila najbolja u Sarajevu na audiciji, večeras kada si počela bio je jedan flaš, pa se Bosanac odmah uhvatio za panik. Dobro je da si se odmah izvukla -rekao je Saša.

Tokom cijelog takmičenja Martina važi za favorita, što joj pred završnicu šoua predstavlja pritisak, a što joj je i mentorka zamjerila.

-Ko mi kaže sljedeći put riječ favorit – ide napolje. Šalu na stranu, ona mi to svaki dan govori, a ne mogu da ignorišem ni to što drugi članovi žirija također to govore. Ali opet malo gledam u Mariju kako će da reaguje, ali dobro je -rekla je Martina za Grand.

Maja Jevtić- mentor Marija Šerifović

Maja ima 27 godina i dolazi iz Rogatice, ali zbog takmičenja trenutno živi u Beogradu. Po zanimanju je ekonomski tehničar, a u slobodno vrijeme bavi se sportom.

Za sebe kaže da uporna, dok jo je mana to što je brzopleta.

Interesantno je da je Maja tokom takmičenja saznala da je u drugom stanju, a u petom mjesecu šokirala je žiri kada se u takmičenju pojavila sa stomakom.

-Neću se poroditi u takmičenju, termin je 19.avgust – rekla je Maja za Grand.

Amna Jusić – mentor Marija Šerifović

Amna dolazi iz Tuzle i ima samo 20 godina. Učestvovala je i u šouu „Neki novi klinci“.

Završila je srednju Muzičku školu, a sada je student i uporedo sa obrazovanjem nastupa.

Za sebe kaže da je dobra, plemenita i uporna, a mana joj je što je tvrdoglava. Kaže da su joj muzički uzori Marija Šerifović i Jelena Tomašević.

Hamza Gušić – mentor Marija Šerifović

Poslije nekoliko godina pokušaja u „Zvezdama Granda“, Hamza je uspeo da dođe do finala što ga je u polufinalu dovelo do suza.

Ovaj 32-godišnji finalista rodom je iz Tuzle, ali godinama živi u Zagrebu. Po zanimanju je medicinski tehničar, oženjen je i ima sina Dina.

Za sebe kaže da je šaljivdžija i veoma komunikativan, a mana mu je što je tvrdoglav.

Zbog „Zvezda Granda“, a na nagovor svoje mentorke smršao je čak 13 kilograma.

-Dobra ishrana i dobar trening sa mojim trenerom i sa momcima sa kojima radimo subotom grupne treninge – pojasnio je takmičar kako je skinuo kilograme.

-Uglavnom idem u teretanu, ali to je mučenje – iskren je Hamza.

Sanela Hasić – mentor Ceca Ražnatović

Sanela ima 25 godina i dolazi iz Tuzle. Završila je srednju Muzičku školu, ali se bavi pjevanjem.

Svira harmoniku i klavir, a hobi joj je ples. Učestovala je na nekoliko muzičkih festivala i već se takmičila u “Zvezdama Granda”.

Za sebe kaže da je iskrena i stidljiva osoba, a muzički uzor joj je Slađa Allegro.

Sreća joj je osmjehnula nakon nekoliko godina pokušaja u „Zvezdama Granda.

– Ponovo sam se prijavila jer jednostavno volim. Ovo je prvi put da sam prešla dalje od trećeg kruga. Tri godine sam pravila pauzu od takmičenja i mislim da sam konačno zaslužila ovo, stekla sam iskustvo za to vrijeme, radila sam i to je uticalo– rekla je Sanela tokom takmičenja.

Dragan Đurić – mentor Ceca Ražnatović

Dragan ima 27 godina i dolazi iz Doboja. Nastavnik je muzičkog jezika, oženjen je i često ističe da mu je supruga najveća podrška.

Za sebe kaže da je uvijek nasmijan, a mana mu je što ima kratak fitilj.

Muzički uzori su mu Saša Matić i Aco Pejović, a ostao je upamćen kao takmičar koji se umalo potukao sa Cecom, bar kako je ona izjavila u emisiji. Naravno, sve je bila Cecina šala.

-To je bila jedna mala šala u toku emisije. Na probama naravno dolazi do sukoba Cecinog i mog mišljenja, ali taman posla da je malo falilo da se potučemo (smijeh). Mi se svi volimo u našem tom malom kolektivu kako ja volim da ga zovem. U toku emisije je Ceca rekla Mariji da me pita šta je bilo na probi, a ja sam iz šale rekao da smo se umalo potukli oko izbora pjesama -objasnio je Dragan za Grand.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.