Velibor Pudar, otac evropske prvakinje Lane jako žestoko reagovao na čestitku političara, ovo će dugo odzvanjati!

Velibor Pudar otac Lane Pudar koja je jučer osvojila zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u plivanju oglasio se na Facebook profilu nakon što je premijer Hercegovačko-neretvanskog kantona Nevenko Herceg čestitao Lani na uspjehu.

Herceg je poručio da če Lana uvijek u Vladi HNK-a imati prijatelja i partnera.

Nakon toga Lanin je otac u svojoj objavi ime i prezime premijera napisao malim slovima ustvrdivši da je odbio da da nagradu Lani.

“Ovo su riječi nevenka hercega (nije pravopisna greška), koji je odbio nagraditi Lanu za bronzanu medalju sa svjetskog seniorskog prvenstva iz Abu Dhabija uz obrazloženje “da nismo nagradili ni neke naše pa što bi Lanu”.

Da Lana je “dijete sa druge planete” i slučajno živi u HNK/HNŽ.

Nevenko Herceg i Rašid Hadžović su odbili svaku molbu KVS “Orka” za pomoć u realizaciji priprema za OI, za Evropsko juniorsko prvenstvo, za Svjetski kup, za Svjetsko seniorsko prvenstvo u Abu Dhabiju..

U principu za sve ove godine KVS “orka” za Lanine pripreme i takmičenja je dobila 0 KM, a za to vrijeme su imali na raspolaganju oko 2,5 miliona KM.

Jesu nagradili Lanu sa po 5.000 KM za Olimpijsku normu i juniorske evropske medalje u 2021. godini.

I to je to, ali je bitno da finansiraju svaki seoski malonogometni turnir i sve turnire u raznim sportovima, ali je pitanje zašto, sami razmislite.

I danas se i nevenko i rašid obraćaju novinarama sa čestitkama za Lanu. Zašto? Vjerovatno zato što je izborna godina.

Molim vas nemojte joj vi više čestitati jer vama Lana ne znači ništa, nemate koristi od nje.” napisao je Pudar na svom Facebook profilu.

Podsjetimo, brojni političari i zvaničnici požurili su čestitati Lani na velikom uspjehu na društvenim mrežama nakon zlatne medalje.

Javnosti je poznato sa koliko problema se susretala tokom svoje karijere, a brojni svjetski mediji pisali su o činjenici da u gradu u kojem je rođena nova evropska šampionka nema olipijskog bazena – javio je N1.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.