Velibor Pudar uoči danjašnjeg nastupa kćerke Lane u finalu SP: “Znam ja nas, j..o ti nas”

Velibor Pudar, otac Lane Pudar, oglasio se uoči današnjeg nastupa naše najbolje plivačice u finalu Svjetksog prvenstva u Dohi. Poručio je da je i sam ulazak među osam najboljih veliki uspjeh, a nije se libio poslati poruku kritičarima. Najbolja bosanskohercegovačka plivačica Lana Pudar danas će nastupiti u finalu Svjetskog prvenstva u utrci na 200 metara delfin i pokušat će osvojiti novu medalju na velikim takmičenjima.

“Sa srećom danas, Ribice! Samo isplivaj najbolje, u ovom trenutku, što možeš, u što ne sumnjam da ćeš uraditi, da ti bude duša mirna, a koje ćeš mjesto osvojiti uopšte nije bitno, jer si samim ulaskom u finale Svjetskog prvenstva postigla mnogo.

Mnogi ne znaju šta znači doći na prvenstvo iz ‘punog treninga’ još sa povrijeđenim ramenom pa pričaju nebuloze.

Oni ne znaju ni da si sa 15 godina osvojila bronzanu medalju na Svjetskom prvenstvu u malim bazenima (Abu Dhabi 2021.), oni ne znaju ni kako si evo već tri godine u vrhu svjetskog plivanja. Oni misle, dođeš na takmičenje skočiš u bazen i to je to, vide samo ‘gotov proizvod’.

Oni ne znaju da si više vremena provela u bazenu, teretani, avionu, autu, hotelima nego sa porodicom, drugaricama…”, napisao je Pudar na Instagramu, te je nastavio:

“Idemo Ribice danas otplivati finale Svjetskog prvenstva a za ‘ove neke’ u Mostaru, ima jedna uzrečica koja glasi “znam ja nas, j..o ti nas”.

I da nikada više ništa ne osvojiš, a osvojit ćeš aBd, trebat će mnogo, mnogo godina da te neko sustigne i prestigne u BiH, a vrijeme je tek pred tobom, samo Bože zdravlja!

Sa srećom Ribice”, napisao je Pudar.

Podsjetimo, najbolja bosanskohercegovačka plivačica Lana Pudar danas će nastupiti u finalu Svjetskog prvenstva u utrci na 200 metara delfin i pokušat će osvojiti novu medalju na velikim takmičenjima.

Pudar će se za medalje boriti u finalu koje je zakazano za 17:02 sati, a rivalke će joj biti Helena Bach, Rachel Klinker, Laura Stephens, Bogarka Kapas, Yonghui Ma, Dalma Sebestyen i Sujin Park.

Iako je riječ o aktuelnoj evropskoj prvakinji u ovoj disciplini, medalja na Svjetskom prvenstvu svakako bi bila najveće dostignuće za Lanu u dosadašnjoj karijeri.

Direktan prijenos današnje utrke na 200 metata delfin možete gledati u programu BHT 1.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.