Velika akcija Uprave za indirektno oporezivanje BiH na autootpadima: Evo šta je zaplijenjeno…

Ovlašteni službenici Uprave za indirektno oporezivanje, Regionalni centar Mostar, u operativnoj akciji kodnog naziva “Auto-otpad 2022” na nekoliko lokacija oduzeli su polovna vozila i ostale auto dijelove u vrijednosti od oko 160.000 KM.

Na području Regionalnog centra Mostar, ovlašteni službenici UIO, proveli su operativnu akciju kodnog naziva “Auto-otpad 2022” s ciljem kontrole prometa i porijekla strane robe u poslovnim subjektima.

“Predmet operativne aktivnosti bili su auto-otpadi, odnosno vozila i dijelovi za automobile, koji nisu prošli odgovarajuću carinsku proceduru.

Tokom provođenja operativne akcije, službenici Sektora za provođenje propisa, uz učešće grupa za sprječavanje krijumčarenja i prekršaja iz svih regionalnih centara, na području više gradova izvršili su provjere na osam lokacija.

Tom prilikom su na 6 lokacija pronađene određene nepravilnosti koje su rezultirale oduzimanjem 16 polovnih pvozila i određene količine autodijelova za vozila, bez vjerodostojne dokumentacije o njihovom porijeklu”, naveli su iz UIO.

Prema preliminarnoj procjeni, ukupna tržišna vrijednost privremeno oduzete robe iznosi oko 160.000 KM.

“Za utvrđene nezakonitosti, protiv počinilaca će biti provedeni postupci u skladu sa važećim prekršajnim zakonodavstvom.

U okviru preduzimanja mjera, radnji i aktivnosti prilikom provođenja ove operativne akcije korištena je specijalizovana oprema i vozila donirana UIO od strane Ambasade SAD putem Programa EXBS”, dodaju iz UIO.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.