Velike najave Žejka Komšića u Istanbulu: “Trgovinska razmjena BiH i Turske dosegla 650 miliona, plan je milijarda dolara”

Biznis Događaji Posljednje Vijesti

U Istanbulu je u toku sastanak članova Predsjedništva Bosne i Hercegovine sa Odborom za vanjske ekonomske odnose Turske (DEIK), koji čine predstavnici najvećih turskih kompanija.

Kako je saopšteno, cilj sastanka je unaprijeđenje ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine i Turske, i povećanje ulaganja u našu zemlju.

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić izjavio u uvodnom govoru, da je trgovinska razmjena Bosne i Hercegovine i Republike Turske dostigla iznos od 650 miliona dolara.

“Postigli smo značajan cilj u ekonomskoj saradnji naše dvije zemlje, ali nismo zadovoljni, i jučer smo razgovarali sa predsjednikom Erdoganom o tome. Zacrtan je novi cilj, milijarda dolara vrijednosti trgovinske razmjene između naše dvije zemlje”, kazao je on.

Da bi to ostvarili, trebat će nam i vaše aktivnije učešće, dodao je, a mi ćemo vama, predstavnicima velikih turskih kompanija, biti na raspolaganju da vam olakšamo poslovanje i investiranje u Bosni i Hercegovini.

“To je prilika i za vašu i za bh. ekonomiju da rastu zajedno. To je sada naš zajednički cilj za naredni period”, kazao je Komšić.

Leave your vote